Sjajne vijesti za sve redovne studente

EUROPSKA GODINA MLADIH: Hrvatske željeznice provode pilot-projekt – mjesečne karte stajat će svega 75 kuna

Objavljeno: 21.09.2022. zagorjeinternational

Iz Hrvatskih željeznica stižu sjajne vijesti za studente. Naime, u Europskoj godini mladih, na temelju Zaključka Vlade RH od 19. rujna, uvodi se pilot-projekt povoljnijeg prijevoza redovnih studenata kojim se po jedinstvenoj cijeni mjesečne karte od 75 kuna omogućava neograničeno korištenje željezničkog prijevoza za oko 113.000 redovnih studenata na području zemlje. 

Pilot-projekt provodit će se od 1. listopada ove do 30. rujna iduće godine, a obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja u 2. razredu redovnih vlakova na području Republike Hrvatske.

Realizacija pilot-projekta doprinijet će povećanju mobilnosti studenata, zaustavljanju iseljavanja u urbane sredine, poboljšanju životnog standarda građana i poticanju korištenja željezničkog prijevoza. 

Redovni studenti pravo na povoljniji prijevoz ostvaruju na temelju pametne kartice HŽ Putničkog prijevoza s odgovarajućim profilima, a više detalja i informacija moguće je pronaći na službenim stranicama Hrvatskih željeznica. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba