Najveća privatna poduzetnička zona u RH priprema se za posve nove investicijske projekte

Westgate se okreće konceptu Business Cityja. Cure novi detalji 

Objavljeno: 25.04.2024. zagorjeinternational

U javnost je prije nekog vremena izašla vijest da Westgate prestaje biti primarno šoping centar, te se okreće konceptu Business Cityja. Bit će to kompleks s uredskim i konferencijskim kapacitetima, IT kampus, te zdravstveni i sportski centar. 

Istovremeno, u sjeni prolazi i to da se ta najveća privatna poduzetnička zona u RH priprema za posve nove investicijske projekte, donosi Poslovni.hr.

Na jednoj od parcela se kreće s projektom izgradnje Centra za ispitivanje tehnologije i komponenti za električna vozila, a sada je od Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja tvrtka Westgate Zona zatražila i provođenje ispitivanja utjecaja na okoliš kompleksa za sastavljanje dijelova električnih bicikala. 

“Ključ u ruke”

Radi se o dvije parcele, a neslužbeno se doznaje da se ovdje radi o dva odvojena projekta koje po sistemu “ključ u ruke” Westgate Zona priprema i predaje budućim korisnicima. Detalji zasad nisu poznati.

Projekt za koji je od Ministarstva zatražena ocjena utjecaja na okoliš, prema dostupnim informacijama, priprema se za proizvođača električnih bicikala iz Njemačke.

Nadalje, neslužbeno se doznaje i da se Centar za električna vozila priprema za tvrtku ‘Project 3 mobility’, koja razvija robotaksije, a čiji je pokretač Mate Rimac. 

Westgateov CEO Denis Čupić u jednom je intervjuu potvrdio da su prvi ugovori za Business Park već bili potpisani, a pritom je jedan, kako je istaknuo, proizvodni objekt za poznatog proizvođača vozila.

Za Centar za ispitivanje tehnologije i komponenti za električna vozila, za koje je predviđeno i sastavljanje vozila, navedeno je kako se gradnja predviđa na čestici površine od gotovo 81.000 četvornih metara, a planirana je hala od preko 42.000 četvornih metara za sklapanje električnih automobila iz dostavljenih dijelova, skladištenje, te uredski prostor, uz servis za vozila i dijelova, te opremu za ispitivanje kvalitete. Godišnji kapacitet sastavljenih električnih vozila je, prema dokumentaciji, oko 30.000.

Do 2030.

Projekt predviđen za električne bicikle predviđen je na manjoj površini, čestici veličine oko 38.000 četvornih metara, a površina objekta oko 15.000 četvornih metara. U proizvodnom dijelu predviđeno je i sklapanje pogonskih sustava električnih bicikala i ispitivanje njihove kvalitete, te površine za skladištenje, izložbene površine i uredski prostor.

Kada su u pitanju rokovi, za samu gradnju objekta i opremanje predviđa se da bude realizirano u roku od 12 mjeseci, a u dokumentaciji se navodi i da će proizvodne linije biti instalirane ovisno o potražnji i planiranom rastu prodajnih količina, a punim kapacitetom sklapanja, procjena je da će zaprešićki pogoni raditi u 2030.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba