Podsjetimo, naredio mobilizaciju 300.000 pričuvnika koja kreće danas

Nakon Putinove najave Rusi pokušavaju masovno napustiti zemlju, avionski letovi rasprodani, cijene karata lete u nebo 

Objavljeno: 21.09.2022. zagorjeinternational

Nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin u govoru obznanio da kreće djelomična mobilizacija za potrebe rata u Ukrajini, karte na letovima iz Rusije brzo su se rasprodale, piše Index.hr.

Glasnogovornik Kremlja odbio je odgovoriti na pitanje o eventualnom zatvaranju ruskih granica, a što bi eventualno spriječilo bijeg vojno sposobnih osoba. Podsjetimo, Putin je naredio mobilizaciju 300.000 pričuvnika. 

Podaci ‘Google Trendsa’ pokazuju veliki skok u pretraživanjima najpopularnije ruske stranice za kupnju avionskih karata ‘Aviasales’. 

Izravni letovi iz Moskve za Istanbul u Turskoj i Erevan u Armeniji, odredišta koja Rusima omogućuju ulazak bez vize, rasprodani su, a neke linije s međuslijetanjem također više nisu dostupne. Rasprodane su i avionske karte za let prema Srbiji.

Nakon Putinova obraćanja, uz to što je dobar dio letova rasprodan, cijene ostalih letova skočile su u nebo. Primjerice, let Turkish Airlinesa iz Moskve za Istanbul košta 80.000 rubalja, odnosno, nešto manje od 11.000 kuna, a najjeftiniji letovi od Moskve do Dubaija koštali su više od 300.000 rubalja (37.000 kuna). 

Glasnogovornik Dmitrij Peskov kazao je novinarima da će ruska vlada ‘vrlo brzo’ objaviti koje će kategorije građana biti izuzete od mobilizacije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba