EKSKLUZIVNO: Bili su jedina zagorska općina bez kafića, no u općini Zagorska Sela sutra se, nakon dugo vremena, otvara prvi i jedini caffe bar

Mlada poduzetnica Valentina Zgorelec odlučila obogatiti ponudu svojeg mjesta punktom za druženje

Objavljeno: 25.04.2024. zagorjeinternational

Sutra se u općini Zagorska Sela, točnije u malom mjestašcu Miljani, nedaleko od istoimenog dvorca, otvara Caffe bar ‘Tina’. Samo po sebi to ne bi bila vijesti da upravo ovaj novi lokal nije, nakon dugo vremena, prvi i ujedno jedini kafić na području ove zagorske općine. 

Mlada vlasnica Valentina Zgorelec koja je i sama rodom iz Zagorskih Sela učinila je bitan korak ka obogaćivanju turističke ponude svojeg kraja, te uz pomoć kolega i prijatelja otvora vrata kafića za njoj drage sumještane. 

Kako nam kaže, veliku pomoć pružila joj je i Općina na čelu s načelnicom Ksenijom Krivec Jurak i pročelnikom Stjepanom Regvatom. 

– Veliku pomoć pružali su mi obitelj i prijatelji. Svoje najveće iskustvo sam stekla radeći za slovenskog šefa Kristijana Bratušu koji me naučio kuhati najbolju kavu – kroz smijeh govori mlada vlasnica. 

– Nadam se velikoj podršci sumještana i meni dragih susjeda Slovenaca te se nadam uspješnom radu i suradnji – dodaje Valentina. 

Koliko znači otvaranje jednog ovakvog ugostiteljskog objekta posvjedočila nam je i načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak koja nije krila zadovoljstvo što je Valentina odlučila poslušati glas poduzetništva i otvoriti bistro u Miljani.  

– Nakon što se zatvorio zadnji bistro nismo imali dvije godine takvo nešto u našoj općini, a Valentina je jedna iznimno vedra i optimistična osoba kojoj ćemo biti podrška jer nam je iznimno drago imati ponovno mjesto za okupljanje i druženje što nam je itekako nedostajalo – kazala nam je Krivec Jurak te se osvrnula na značaj novog, jedinog Caffe bara za cjelokupnu ponudu mjesta. 

– Od velikog je značaja ne samo za turistički aspekt već i za poslovni jer mi često kad sklapamo poslove radimo to na sastancima uz kavu. Lokacija je iznimno dobra pošto je u blizini dvorac Miljana, a uz bistro se nalazi i dućan pa će se ta dva objekta odlučno nadopunjavati – zaključuje Krivec Jurak.

Inače, na sutrašnjem otvorenju goste će uveseljavati mlada grupa Štih koja će podići atmosferu na jednu višu razinu zabave.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba