Ministarstvo turizma i sporta dodijelilo preko 15 milijuna eura za sport i sportsku infrastrukturu. Na stotine tisuća eura stiže u Zagorje

Po 300.000 eura dobili V. Trgovišće, K. Toplice i D. Stubica. GREBLIČKI: Imat ćemo najmodernije nogometno igralište u ovom dijelu RH 

Objavljeno: 24.04.2024. zagorjeinternational

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac temeljem provedenih javnih poziva za iskaz interesa za sufinanciranje međunarodnih sportskih natjecanja i za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini te donesenih odluka o odabiru projekata, danas je uručila ugovore u ukupnoj vrijednosti većoj od 15 milijuna eura.  

Navedenim sredstvima sufinancirat će se organizacija 25 velikih međunarodnih sportskih natjecanja u vrijednosti od 5.416.763 eura te 84 projekta sportske infrastrukture u vrijednosti od 9.933.595 eura. 

Među dobitnicima su gradovi i općine s područja Krapinsko – zagorske i Varaždinske županije. 

‘Novo ruho’

Općina Veliko Trgovišće dobila je 300.000 eura za adaptaciju i opremanje nogometnog terena u Velikom Trgovišću.

– Veseli nas ova potpora jer postojeće igralište u Velikom Trgovišću dobiva novo ruho, bit će to nogometno igralište s umjetnom travom, najmodernije u ovom dijelu Hrvatske. Radovi bi trebali krenuti vrlo brzo, kroz mjesec dana – najavio je načelnik Robert Greblički.

Općina Jesenje će zahvaljujući dobivenim sredstvima, 45.000 eura, krenuti u rekonstrukciju podloge malonogometnog igrališta.

– Radi se o zamjeni podloge na malonogometnom igralištu u Cerju, na koje će se postaviti umjetna trava, a sljedeća faza je uređenje i dječjeg igrališta koje također ide u rekonstrukciju. Moramo napomenuti da smo već ranije u Donjem Jesenju izgradili dječje igralište, dok smo u Gornjem Jesenju u tri faze napravili rekonstrukciju dječjeg igrališta, fitness na otvorenom te smo izgradili parking s nadstrešnicom uz to igralište – kazao je načelnik Dario Cvrtila.

Općina Krapinske Toplice dobila je 300.000 eura za kompletnu rekonstrukciju nogometnog igrališta s obzirom na to da postojeće svojom veličinom ne zadovoljava uvjete HNS-a. 

– Napravit će se nova drenažna podloga, igralište će se proširiti, postavit će se nova ograda, a završni sloj će biti umjetna trava. Projekt će sigurno uvelike pridonijeti daljnjem razvoju sporta u našoj općini, a našem nogometnom klubu omogućiti kvalitetnije pripreme i treninge – rekla je načelnica Gordana Jureković. 

Ostali dobitnici 

Nadalje, Grad Donja Stubica dobio je 300.000 eura za rekonstrukciju nogometnog igrališta i obnovu svlačionica, općina Zlatar Bistrica dobila je 119.232 eura za sportsko igralište, a općina Lobor dobila je 113.787 eura za izgradnju teniskog igrališta.

– Ovo je samo nastavak naših uspješnih prijava projekata na natječaje državnih i europskih fondova. Također, nastojimo ravnomjerno ulagati u projekte društvene infrastrukture pa je tako sada na red došao i novi teniski teren. Sufinanciranje od strane Ministarstva u velikoj će nam mjeri pomoći da projekt što prije krene u svoju realizaciju. Iznos preostalog dijela investicije osigurali smo u općinskom Proračunu – rekla je načelnica Lobora Ljubica Jembrih.

Spomenimo da su potpore, među ostalima, dobili i Općina Donja Voća i to 45.000 eura za uređenje i opremanje fitness igrališta na otvorenom te Grad Varaždin koji je za izgradnju teniskih terena ‘Varteks’ 140.186 eura.  

FOTO: Ministarstvo turizma i sporta

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba