Dodijelit će se 130.000 eura. Inače, ove godine se ukupno planira dodijeliti 598.000 eura

KZŽ otvorila četiri javna natječaja za svoje poljoprivrednike

Objavljeno: 23.04.2024. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija objavila je četiri nova županijska natječaja u sklopu kojih će se dodijeliti 130.000 eura potpora za povećanje stočarske proizvodnje, za očuvanje pčelinjeg fonda, za zaštitu višegodišnjih nasada od padalina te za modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednika u preradi i stavljanje na tržište poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. 

– Kako bi poljoprivrednici znali na što mogu računati, mi naše mjere razvoja poljoprivrede uvijek planiramo nekoliko godina unaprijed. Ove smo godine već dodijelili 188.500 eura potpora za 92 korisnika, dok je za svih 13 mjera razvoja poljoprivredne proizvodnje u 2024. godini osigurano ukupno 598.000 eura. Treba dakako podsjetiti da Krapinsko – zagorska županija ovaj proračun za poljoprivredu svake godine povećava za 10 posto te ćemo s time sigurno i nastaviti – istaknuo je župan Željko Kolar te pozvao sve poljoprivrednike koji zadovoljavaju uvjete da se prijave na natječaje.

U čitavom nizu prihvatljivih aktivnosti ovdje izdvajamo kupnju nabavu junica i rasplodnog bika mesnih pasmina i križanaca mesnih pasmina, kupnju automata za trženje poljoprivrednih proizvoda, opreme za čuvanje i preradu mlijeka, za doradu, preradu i pakiranje ekoloških proizvoda, voća, povrća i gljiva, kao i kupnju materijala i elementa za postavljanje sustava za zaštitu od tuče.

Rok za prijavu na natječaje je 13. svibnja, a sve dodatne informacije mogu se pronaći na internetskoj stranici Županije

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba