Dovršen projekt obnove voznog parka HŽ-a

POSEBNA VOŽNJA: Sutra iz Zagreba do Zaboka vozi najnoviji električni vlak

Objavljeno: 24.04.2024. zagorjeinternational

Sutrašnjom vožnjom 21. elektromotornim vlakom obilježava se završetak projekta ‘Obnova voznog parka HŽ Putničkog prijevoza novim elektromotornim vlakovima’. 

Vlak će iz Zagreb – Glavnog kolodvora krenuti sutra u 9.15 sati, a vozit će na relaciji Zagreb – Zabok – Zagreb. 

Vožnji regionalnog vlaka nazočit će državni tajnik za željeznicu Alen Gospočić iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić, predsjednik Uprave KONČAR – Elektroindustrije Gordan Kolak, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Dragan Jelić, gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, a uzvanike će u kolodvoru Zabok dočekati gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.       

Novi vlakovi sufinancirani su iz Kohezijskog fonda u 85 postotnom iznosu, a EU potpora iznosi 116.840.464 eura. U sklopu projekta proizveden je 21 vlak, od čega je 11 gradsko-prigradskih i 10 regionalnih vlakova. Novim vlakovima osigurava se učinkovitiji i konkurentniji željeznički putnički prijevoz koji pridonosi održivosti prometnog sustava u Republici Hrvatskoj. 

Vlak se u Zagreb Glavni kolodvor vraća u 11.13 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba