Pobijedile su selekciju Istarske županije i Dinamo Zagreb. Uskoro slijedi prvi ‘Deklica kup’

SVAKA ČAST, CURE! Mlada ekipa NK Mladost Marija Bistrica osvojila prvo mjesto u srebrnoj skupini

Objavljeno: 29.04.2024. zagorjeinternational

U Nogometnom klubu Mladost Marija Bistrica već nekoliko godina djeluje i ženska ekipa. Radi se o djevojčicama koje trenutno u ligi ‘limača 4’ dovršavaju svoj put igranja s dječacima, jer će od jesenske sezone igrati ligu pionirki, točnije HNLŽM – pionirke Centar, u kojoj ove sezone Zagorje ima ŽNK Pregradu i NK Mladost Zabok, piše Radio Marija Bistrica.

No, od samog početka cure iz Marije Bistrici igraju razne turnire s vršnjakinjama, u namjeri da što više utakmica odigraju s drugim djevojčicama. Tako su ovoga vikenda bile na turniru u Novigradu (Istra), gdje su nastupile na turniru s još sedma ekipa.

Na početku ekipe su bile podijeljene u dvije skupine. U skupini B Mladost je sa 6:2 pobijedila Savicu B, a tijesno je poražena 1:2 od Ponikvi A i 0:1 Selekcije Istarske županije B. Tako je natjecanje nastavila u srebrnoj skupini, gdje je još odigrala dvije utakmice s treće i četvrto plasiranim ekipama iz A skupine. S 2:1 Mladost je pobijedile Selekciju Istarske županije A i s 2:0 Dinamo Zagreb.

Tako su djevojčice iz Marije Bistrice osvojile prvo mjesto u srebrnoj skupini, ili peto ukupno. Zlatnu skupinu osvojila je Savica A, klub s kojim Mladost MB usko surađuje. Čak devet od 11 golova za Mladost postigla je sjajna Amalija Žukina, koja je proglašena i za jednu od dvije najbolje igračice srebrne skupine.

Po jedan gol dodale su Barbara Perić i Petra Lacković. Uz njih boje Mladosti na ovom su turniru branile: Matija Behek, Iris Bertić, Lucija Jakopović, Mia Gorički, Lora Fijan, Lucija Klaužer, Magdalena Švaljek, Ana Juras i Ana Osrečak, trenerica Tijana Tirić. U ekipi su inače još i Jana Kožić, Leda Lacković, Klara Hajnić i Lucija Jantolek, koje ovom prilikom nisu mogle nastupiti.

Inače, u sklopu manifestacije ‘Ljeto u Mariji Bistrici’ i Sportsko-zabavnog vikenda 15. i 16. lipnja, u suradnji s TZ Općine Marija Bistrica, u Mariji Bistrici bit će organiziran prvi ženski dječji turnir ‘Deklica kup’ i to u subotu 15. lipnja.

S curama u Mariji Bistrici rade vrhunske trenerice Tijana Tirić i Petra Bračević, a prve nogometne korake napravile su pod palicom trenera Tomislava Brlečića. Sve zainteresirane cure mogu se prijaviti i najaviti na broj 098/561-753. Osim treninga i ligaških utakmica od jeseni, očekuju ih i brojna druženja, turniri u zemlji i inozemstvu (nedavno su cure bile u Sarajevo), te kvalitetan rad su vrhunskim trenericama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba