Do sada je odslužio pola zatvorske kazne za nesreću u kojoj je ubio bračni par iz Italije

SUD ODLUČIO! Prerano je za puštanje Tomislava Horvatinčića

Objavljeno: 24.04.2024. zagorjeinternational

Vijeće Županijskog suda u Puli odbilo je zahtjev poduzetnika Tomislava Horvatinčića za uvjetnim puštanjem s izdržavanja zatvorske kazne zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par Salpietro, prenosi Fenix magazin

Sud je odlučio da je prerano za Horvatinčićevo puštanje na slobodu, s obzirom na kazneno djelo koje je počinio, a zbog kojeg je osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora. 

Dodaje kako je Horvatinčić zatražio uvjetno puštanje na slobodu nakon što je izdržao nešto više od polovine izrečene zatvorske kazne te da je kaznionica u kojoj služi kaznu navodno dalo pozitivno mišljenje o Horvatinčićevom zahtjevu. 

Horvatinčić na ovu odluku pulskog Županijskog suda ima pravo žalbe Visokom kaznenom sudu, nadodaje Jutarnji list koji je ranije izvijestio da poduzetnik izdržava kaznu u kaznionici Lipovica – Popovača. 

Pravomoćno osuđeni Tomislav Horvatinčić javio se sredinom srpnja 2021. u Centar za dijagnostiku zatvora u Remetincu radi izdržavanja zatvorske kazne nakon što mu je odbijena posljednja molba za odgodom. 

Sutkinja izvršenja zagrebačkog Županijskog suda Martina Maršić odbila je Horvatinčićevu molbu za odgodom izvršenja zatvorske kazne nakon što je sud ustvrdio da se Horvatinčićeve kronične bolesti mogu liječiti u okviru zatvorskog sustava. 

Horvatinčić je početkom prosinca 2019. pravomoćno osuđen za nesreću počinjenu 2011. tek nakon čitave sudske “sapunice” i tri ponovljena suđenja. Najprije je bio proglašen krivim, ali osuđen na uvjetnu kaznu, zatim je na drugome ponovljenom suđenju bio oslobođen zbog famozne sinkope, da bi na trećemu suđenju bio osuđen na bezuvjetnu kaznu. 

Županijski sud u Zadru tek je u prosincu 2019. potvrdio osuđujuću presudu, a Horvatinčić je na izdržavanje kazne prvi put pozvan u ožujku 2020. godine. 

Horvatinčić tvrdi da već dugi niz godina boluje od maligne bolesti. Mediji ističu da su od prve odgode odlaska u zatvor novinari, kao i građani, više puta snimili kako ispija kave u Zagrebu, Samoboru i na ljetovanju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba