U Loboru održani 14. Dani Franje Horvata Kiša

Najbolji ovogodišnji putopisci su Davor Grgić iz Delnica, Đurđa Lovrenčić iz Svetog Križa Začretja i Zdenka Maltar iz Novog Marofa

Objavljeno: 05.10.2020. zagorjeinternational

U Loboru su u subotu održani 14. Dani Franje Horvata Kiša, sa središnjim programom manifestacije – Hrvatskim književnim putopisom, u sklopu kojeg su proglašeni najbolji od 35 putopisa 23 autora pristiglih na natječaj, izvještava Radio Zlatar.
Stručno povjerenstvo u sastavu Ivo Kalinski, Božica Pažur i Darko Raškaj, dodijelilo je tri ravnopravne novčane nagrade Davoru Grgiću iz Delnica za putopis “Kist u Kupi”, Đurđi Lovrenčić iz Svetog Krža Začretja za “Nevužgani jognji – carske drieve” i Zdenki Maltar iz Novog Marofa za putopis “Paka, crna joha i drhtavi šaš”. Povelje časopisa “Kaj” uručene su Tomislavu Marijanu Bilosniću za putopis “Put u Alhambru”, Borisu Becku za “Tri dana u Americi”, Božici Jelušić za “Putovanja, odiljanje / Notar kroz Gorski kotar” i Denisu Peričiću za putopis “Bez komentara”. Nagrada organizatora i domaćina, Udruge “Franjo Horvat Kiš” i Općine Lobor, dodijeljena je Biserki Goleš Glasnović za putopis “Človečec i katedrala”, dok je nagrada “Loborsko srce” Općine Lobor uručena Spomenki Štimec za putopis “Čaša vode u Lahtiju”.
U program su se po treći puta uključili učenici OŠ Franje Horvata Kiša iz Lobora, pa su zahvalnice uručene i malim putopiscima Vilimu Matejašu, Lauri Pakšec, Pauli Ivančić i Doroteji Markuš te njihovoj mentorici Zrinki Arl. Gostovanjem Tribine Kajkavskoga spravišča iz Zagreba predstavljena je knjiga putopisca i publicista Radovana – Radeka Brlečića “Ususret Veneri / Putovanje Jutarnjom zvijezdom”. U glazbenom dijelu programa nastupila je kantautorica Dunja Knebl, a program je vodio glumac Dubravko Sidor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba