U Stubičkim Toplicama svečanom sjednicom Općinskog vijeća prigodno obilježen Dan Općine

“U iduće dvije godine na području Stubaka bit će investirano gotovo 25 mil. eura, najviše u povijesti”

Objavljeno: 26.04.2024. zagorjeinternational

U Hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama obilježen je Dan Općine. Svečanu sjednicu povodom 31. obljetnice osnutka Općine Stubičke Toplice otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Mlinarić koji je primijetio kako danas investicijskim ulaganjima ovo mjesto predstavlja društveno odgovornu zajednicu u kojoj svaki pojedinac može sretno živjeti.

– U našim Stubakima promiču se kulturno-povijesne vrijednosti, radi se na očuvanju baštine i prirode kroz razne manifestacije. Najnoviji indeks razvijenosti svrstao je našu općinu u osmu, odnosno najvišu razinu. U županiji jedino se još Zabok nalazi u istoj skupini. Svi trenutni i budući projekti bili bi teško ostvarivi da nema jedinstva između načelnika i vijeća – poručio je Mlinarić najavivši kako uskoro započinje izgradnja školske dvorane, a fokus će biti i na proširenju Osnovne škole kako bi se mogla organizirati jednosmjenska nastava. Uz to, predsjednik Vijeća istaknuo je kako Župa svetog Josipa slavi 30. obljetnicu.

Lijepe vijesti

Načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak ponosan je na cjelokupnu situaciju u Općini.

– U posljednjih godinu dana uspjeli smo pokriti sav minus i da smo u 2024. prenijeli višak od 88.000 eura. Ponosni smo na činjenicu da smo jedna od tri općine iznadprosječno rangiranih jedinica lokalne samouprave kad se uzme u obzir kontinentalni dio Hrvatske, to su još Općina Stupnik u Zagrebačkoj županiji i Općina Šenkovec u Međimurju. Hvala svim bivšim i sadašnjim vijećnicima i načelnicima, a pogotovo pokojnom načelniku Vladimiru Bosnaru. Ponosni smo i na to da kontinuirano raste broj djece u školi i vrtiće. Sve ove brojke daju nam dodatan motiv da nastavimo u istom smjeru. Početkom ove godine primili smo prekrasnu vijest da je odobren projekt naše Specijalne bolnice u iznosu od 17,5 milijuna eura te stoga čestitam svima i zahvaljujem županu, ravnateljici bolnice i Ministarstvu turizma. Još jedna lijepa vijest stigla je od Ministarstva obrazovanja koje nam je dalo suglasnost za proširenje škole i izgradnju sportske dvorane. Investicija je vrijedna 6,1 milijun eura, od čega će 4,9 milijuna eura biti pokriveno iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Šlag na tortu je projekt širokopojasnog interneta koji obuhvaća područje od Marije Bistrice do Velikog Trgovišća, znači zahvaća i područje Općine Stubičke Toplice, a koji će omogućiti da apsolutno sva kućanstva dobe vrhunsku infrastrukturu širokopojasnog pristupa internetu. Od samo ova tri projekta u iduće dvije godine na području Općine bit će investirano nešto manje od 25 milijuna eura, što su najveća ulaganja u povijesti Općine – poručio je načelnik Beljak.

Prirodna i povijesna baština

U ime načelnika i gradonačelnika obratio se načelnik Marije Bistrice Josip Milički.

– Prije svega, čestitke povodom Dana Općine svim stanovnicima Stubičkih Toplica, čestitke i zahvala svim nagrađenima. Stubičke Toplice su bogate po svojoj prirodnoj i povijesnoj baštini, poznate su po svojim ušli ste u osmi rang indeksa razvijenost i to iziskuje veliku odgovornost. Ovakve općine poput Stubičkih Toplica se ili mogu ili ne mogu voditi, a svi silni milijuni koji stižu ovdje potvrđuju da načelnik Beljak i njegov tim uspješno vode Općinu – kazao je Milički.

Gradonačelnik Krapine, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Sabora RH Zoran Gregurović pohvalio je rad načelnika Stubičkih Toplica Josipa Beljaka.

– Čestitam vam da ste u najvišoj skupini po indeksu razvijenosti, to je rezultat puno stvari koje su se radile po mnogim segmentima, no ponekad je to i otežavajuća okolnost zbog prijava na natječaje. Vidi se da ova Općina ulaže u sve segmente društva, od infrastrukture do društvenog života. Drago mi je da su velika sredstva došla iz EU fondova, moram priznati da je bila dobra odluka za povećanje avokacije za lječilišni turizam. Nikad nije bilo više zaposlenih, nikad nisu bile veće plaće pa stoga proračuni gradova i općina nisu nikad bili veći – zaključio je Gregurović.

Kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića okupljenima se obratio državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Zdravko Tušek, čestitavši na svim realiziranim projektima.

– Iza nas je nekoliko kriznih godina u kojima su se sanirale posljedice što globalnih kriza, ali i nemilih događaja u Hrvatskoj, posebice na području naše županije. Uspjeli ste iskoristiti nepriliku koju je donio potres i pretvoriti ga u priliku za obnoviti objekte i infrastrukturu – kazao je Tušek primijetivši da je i u Stubičkim Toplicama veliko gradilište.

Sinonim za turizam

Dožupanica Jasna Petek čestitala je svima na uspješnoj godini.

– Čestitke na mnogim ostvarenim projektima, lani se povuklo se dosta novca i poboljšava se kvaliteta života u županiji. Stubičke Toplice sinonim su za turističko mjesto koje ima vrlo kvalitetno zdravstveno lječilište i s velikim zadovoljstvom mogu naglasiti projekt dogradnje Specijalne bolnice, izgradnje hotela i zatvorenog bazena. Kod ovakvih velikih projekata stoji puno posla, stoga velike čestitke ravnateljici bolnice i veseli nas što ćemo podići razinu kvalitete u Stubičkim Toplicama. Pred nama su dva velika projekta, već navedena bolnica i dogradnja Osnovne škole i izgradnja sportske dvorane – poručila je Petek.

Nagrade

Što se nagrađenih tiče, zahvalnicu Općine dobili su Romina Gorički Mihaljinec i plesna grupa Naulipopland, povelju Općine dobili su tajnica Osnovne škole ‘Vladimir Bosnar’ Mirjana Lolić, spremačica u istoj školi Anica Šipek, članice Udruge Hrvatska žena.

Plaketa Općine dodijeljena je dobrovoljnom darivatelju krvi Siniši Kralju s više od sto darivanja, dugogodišnjoj predsjednici Udruge umirovljenika Barici Pasanec i Stolariji Ćuk. Posebno priznanje dobio je Jakov Frgec, učenik generacije 2022./2023. OŠ ‘Vladimir Bosnar’. U ime nagrađenih svima se zahvalila Barica Pasanec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba