Župan Željko Kolar i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki uputili čestitke povodom Svjetskog dana učitelja

“Nikad ne smijemo zaboraviti da upravo učitelji najizravnije oblikuju dječje umove te našim mladima pokazuju put do novih spoznaja, sretnije i bolje budućnosti”

Objavljeno: 05.10.2020. LB

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki čestitali su učiteljima i profesorima njihov dan, 5. listopad.

– U svom priopćenju, župan Kolar objasnio je značaj učitelja i njihove profesije u današnjem društvu.Ponosimo se Vama, stručnim, educiranim i motiviranim učiteljima, nastavnicima i profesorima. Svatko od Vas iz dana u dan ulaskom u razred učenicima otvara prozor u novi i bolji svijet, čime preuzima ogromnu odgovornost za budućnost svakog pojedinog đaka te samim time i za napredak čitavog našeg društva u cjelini. Naime, stečeno znanje je veliko bogatstvo kojeg nam nitko ne može uzeti, a odgoj u školama je, uz onaj obiteljski, ključni temelj budućeg samostalnog, sigurnog i sretnog života naše djece- priopćio je Kolar i naglasio važnost obrazovanja i učitelja u Krapinsko – zagorskoj županiji.

Ulaganja županije

– Obrazovanje je na vrhu ljestvice prioriteta Krapinsko-zagorske županije, o čemu govori i činjenica da za ovaj resor izdvajamo čak 45 posto našeg proračuna. Treba dakako naglasiti da su materijalni uvjeti – uređene i opremljene škole te osiguran prijevoz učenika bitni za kvalitetno i neometano odvijanje nastave, no da su u čitavom odgojno – obrazovnom sustavu najvažniji ljudi – objasnio je Kolar i objasnio koliko su učitelji važni u vremenu obilježenom koronavirusom.

– Vaš poziv je jedan od najtežih i najplemenitijih, što se još jasnije pokazuje u ovo doba epidemije koronavirusa, pridržavanja protuepidemijskih mjera i održavanja online nastave. Hvala Vam što spremno odgovarate na sve, stare i nove izazove, kao i na tome što u svom radu, uz puno osobnog odricanja, znate strpljivo zanemariti sve one nesavršenosti hrvatskog sustava odgoja i obrazovanja – zaključio je župan i dodao da nikada ne smijemo zaboraviti da upravo učitelji najizravnije oblikuju dječje umove te našim mladima pokazuju put do novih spoznaja, sretnije i bolje budućnosti.

Važnost učiteljskog zanimanja


Vlasta Hubicki istaknula je kako se važnost učiteljskog plemenitog i odgovornog poziva još jasnije pokazuje u vrijeme epidemije koronavirusa, koje je donijelo brojne promjene u životima svih nas, a posebno u radu učitelja s učenicima.

– S ponosom podsjećam na riječi epidemioloških stručnjaka koji redom ističu odgovorno ponašanje u našim zagorskim školama u kojima se s jednakom pažnjom vodi briga o usvajanju gradiva i provode mjere za sigurnost učenika i učenica. Ljubav i entuzijazam koji pokazujete u radu s djecom temelj su njihovog uspjeha u zrelom životu, ali se jednako tako već i danas ogledaju u iskrenim osmijesima koji se naziru ispod njihovih maski. Hvala vam na tome što su škole u našem najljepšem “frtalju” svijeta i dalje ostala mjesta u kojima se djeca osjećaju dobrodošlima, sigurnima i sretnima – zaključila je Hubicki.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba