Nastala u sklopu programa "Radionica nematerijalne baštine"

U Velikom Taboru premijerno izvedena lutkarska predstava “Naša dika – Veronika Desinićka!”

Objavljeno: 05.10.2020. LB

U subotu je u Dvoru Veliki Tabor u Desiniću održano večernje događanje pod nazivom “Naša dika – Veronika Desinićka!”. Bilo je to još jedno u nizu događanja i radionica koje su u Muzeju održane ove godine u sklopu programa “Radionica nematerijalne baštine”.

Video mapping

Središnji dio subotnjeg večernjeg događanja bila je lutkarska predstava “Naša dika – Veronika Desinićka!”, u izvedbi lutkarske družine Ioculatori u kojoj su nastupili djelatnici Muzeja Hrvatskog zagorja: Siniša Žnidarec, Nives Ćurković, Kristina Pavlović, Tomislav Drempetić Hrčić te Andrea Brlobuš, koja je ujedno i autorica dramskog teksta.

Održana je i radionica “Veronika memory”, a bilo je tu i kostimirano stručno vodstvo. Večer je završila projekcijom video mappinga “Living Tabor” i “Legenda o Veroniki Desinićkoj” koji su izrađeni u sklopu projekta “Living castles”.

Kreiran deplijan

Cilj programa je popularizacija i upoznavanje šire javnosti s nematerijalnom baštinom vezanom uz Veliki Tabor, ponajviše s usmenom predajom o Veroniki Desinićkoj i pričom o vili Meluzini. Stoga su ove godine kreirane i dvije nove lutkarske predstave na tu temu, “Vila Meluzina” i “Naša dika – Veronika Desinićka”, koja je u subotu izvedena po prvi puta. U sklopu programa, u Dvoru Veliki Tabor ove je godine također kreiran deplijan “Taborgradske priče i lutkarske predstave”. Urednica i autorica teksta deplijana, kao i voditeljica Radionica nematerijalne baštine je Renata Dečman, kustosica i voditeljica Dvora Veliki Tabor.

U deplijanu se mogu pronaći najpoznatije velikotaborske priče i opisi četiriju lutkarskih predstava koje se izvode u Velikom Taboru.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba