Nije se dobro usidrio

VIDEO: Kaos u Zadru i okolici, brod završio na – cesti?!

Objavljeno: 11.03.2024. zagorjeinternational

U Zadru je od sinoć palo 164 litara kiše po četvornom metru. Poplavljeni su gotovo svi dijelovi grada, a olujno jugo odsjeklo je od kopna većinu otoka, prenose 24sata. Još uvijek je u prekidu trajektna linija Biograd – Tkon na otoku Pašmanu, a putnici i vozila preusmjeravaju se na liniju Zadar (Gaženica) – Preko na otoku Ugljanu.

Nevrijeme, praćeno jakom grmljavinom, počelo je oko 20 sati i trajalo do danas rano ujutro. Na zadarskom je području palo kiše kao u pola Hrvatske, a jučer iza 14 sati zabilježen je najjači udar juga od 25,5 metara u sekundi, što odgovara brzini od oko 98 kilometara na sat, rekli su u Meteorološkoj postaji.

“Živimo u takvim vremenima”

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić otkrio je kako je saznanja o šteti imao već oko ponoći.

– Shvatio sam da štete neće biti neke velike, a domaćinstva je zahvatila jaka, ekstremna kiša, pogotovo zapadni dio grada. Živimo u takvim vremenima, moramo se snalaziti. Gradske službe su od sinoć na terenu, velika pohvala – naglasio je Dukić.

Najviše je bilo ispumpavanja podruma, garaža i prizemnih stambenih prostora, automobili su ostali u vodi, a vatrogasci su intervencije imali u Zadru, Kožinu, Diklu i Petrčanima, na otoku Ugljanu te u Ninu i Ražancu.

A u cijelom tom kaosu jedan brod se u Ninu našao na – cesti! Kako se to dogodilo?

– Brod je bio na suhom vezu, no rijeka Miljašić Jaruga se digla preko 120 centimetara i razlila se. Tako se naš brod našao na cesti. Čekamo da se vrijeme smiri, no kada ćemo uspjeti maknuti brod, ne znamo jer se razina rijeke još uvijek diže – rekao je u razgovoru za 24 sata vlasnik broda Šime Glavan.

Video pogledajte OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba