‘INVEST IN ZAGORJE’: Devet start-upova predstavilo svoje inovativne ideje, ovo su pobjednici

ČESTITKE! ‘Sportreact’ oduševio žiri i odnio ukupno 12.500 eura 

Objavljeno: 10.05.2024. zagorjeinternational

U drugom dijelu konferencije ‘Invest in Zagorje’ koja se danas održala u dvorištu Poduzetničkog centra Krapinsko – zagorske županije, održana su četiri panela – “Zeleno zdravlje: Sinergija ruralnog i zdravstvenog turizma”, “Osnaživanje dentalnog turizma u srcu Hrvatske: Prilike u Krapinsko – zagorskoj županiji”, “Sportska revitalizacija: Sinergija nutricionizma i aktivnog odmora u Krapinsko – zagorskoj županiji” i “Digitalne oaze: Preobrazba zdravstvenog turizma kroz telemedicinu”.  

Slovenija – Hrvatska

Konferenciji je nazočio i predsjednik ‘SLO-CRO Poslovnog kluba’ Saša Muminović koji je rekao kako turizam vidi kao važnu kariku koja povezuje slovensko i hrvatsko gospodarstvo te hrvatske i slovenske građane.

FOTO: KZŽ

Jedan od suorganizatora konferencije je i Poslovni klub ‘Skup za Zagorje’, čiji je predsjednik Dragutin Kamenski kazao kako u odnosu na lani, imaju 50 posto više izlagača. 

– Sama djelatnost Kluba i sudjelovanje u takvim i sličnim događanjima koja idu ka prosperitetu Zagorja, njegove prepoznatljivosti, pokazuje da je bila ispravna odluka i veliko je zadovoljstvo biti prisutan, sudjelovati i da mi kao Klub isto dajemo obol u djelovanju za boljitak Zagorja – rekao je Kamenski.

FOTO: KZŽ

Predsjednik HGK Županijske komore Krapina Anđelko Švaljek istaknuo je kako je Zagorje tradicionalno proizvodna i izvozna županija, no da je cijeli projekt ‘Invest in Zagorje’ daleko širi. 

– On objedinjava sve naše industrijske i proizvodne aktivnosti, apsolutno respektira našu povijest i prednosti koje imamo kao regija sa tradicijom lječilišta, toplica i dobrih i jakih bolnica – rekao je Švaljek dodavši kako kroz razvoj i komercijalnu komponentu zdravstva sigurno mogu biti još bolji i uspješniji.

FOTO: KZŽ

Uvodnim riječima obratio se i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj u ime okupljenih gradonačelnika i načelnika, naglasivši važnost koju ima regionalna samouprava u procesu razvoja zdravstvenog turizma i podrške u inovacijskim procesima u sklopu te niše. 

FOTO: KZŽ

Panele su pratili i legendarni hrvatski sportaši Robert Prosinečki i Dubravko Šimenc.

‘Vita Venture Pitch’

Završni dio bilo je natjecanje ‘Vita Venture Pitch’ u kojem je sudjelovalo devet start-upova koji su prezentirali svoje inovativne projekte. Stručni žiri je najboljim projektom proglasio ‘Sportreact’. Radi se o sustavu koji omogućuje sportašima da se brže kreću i reagiraju. Donosi nove metode treninga, mjeri rezultate i time stvara revoluciju u treningu agilnosti i brzine. 

Za svoju inovaciju ‘Sportreact’ je od Krapinsko – zagorske županije osvojio nagradu od 7500 eura te 5000 eura kredita partnera konferencije ‘Infobipa’, koje su pobjedniku uručili župan Željko Kolar i direktorica Poduzetničkog centra Helena Matuša. 

– Hvala što ste prepoznali naš trud, trudit ćemo se i dalje, sanjat ćemo veliko, nemojte se iznenaditi ako nas vidite na oglasima u narednih mjesec dana. Čestitam svima koji su sudjelovali, nastavite dalje s idejama – poručio je CEO i suosnivač ‘Sportreacta’ Anto Širić.

Na drugom mjestu našao se projekt ‘Global booking’ ‘Booking.dentista’. Radi se o marketplaceu za dentalni turizam koji spaja dentalne klinike s korisnicima dentalnih usluga, a surađuje s više od 1500 klinika u 30 zemalja. Na trećem mjestu je projekt ‘Cardio care’ na platformi ‘Ultrax’ koji pruža niz funkcionalnosti dizajniranih za optimizaciju prevencije i rehabilitacije kardiovaskularnih bolesti.

Direktorica Poduzetničkog centra Helena Matuša rekla je da je današnji dan bio vrlo dinamičan, no sve je rezultiralo osjećajem zadovoljstva kod svih. 

– Dan je bio nabijen s puno emocija i kreativnosti, a sve zahvaljujući svima vama i energiji koju ste uložili u ovaj dan. Hvala čitavom organizacijskom timu, panelistima, žiriju, partnerima, posjetiteljima i svima koji su nam pomogli na bilo koji način – poručila je Matuša.

Župan Željko Kolar zaključio je da Hrvatska ima sjajne mlade ljude.

– Ono što radimo ovdje kod nas u Zagorju su prepoznali ljudi i van granica Hrvatske. Ipak, moramo tako nastaviti i svake godine doći s nečim novim. Iduće godine će konferencija trajati dva dana, prvi dan ćemo posvetiti isključivo mladima, školama i fakultetima, a drugi dan će biti za start-upove – najavio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba