Prigodnim darovima obilježen Međunarodni dan sestrinstva u Međimurskoj županiji

“Ovo je jedna od najboljih bolnica u Hrvatskoj i takva je zahvaljujući vama”

Objavljeno: 13.05.2024. zagorjeinternational

Prvi radni dan u ovom tjednu, u Županijskoj bolnici Čakovec iskorišten je za obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva i to na najljepši način – nagrađivanjem medicinskih sestara za dugogodišnji predan rad na ponos i čast ustanove, te na zadovoljstvo pacijenata kojima su, uz njegu, darovale i svoje srce. 

Entuzijazam 

Nagrađene su 34 sestre za deset, odnosno 20, 30, 40, te 45 godina službe. Nije zaboravljeno ni sedam medicinskih sestara koje su trenutno na bolovanju i koje su također darivane. 

Ravnatelj Županijske bolnice Igor Šegović, dr.med., istaknuo je entuzijazam koji krasi medicinske sestre i tehničare. 

– Ponosan sam i sretan što vodim ustanovu u kojoj rade ovakve sestre i tehničari, te svi ostali djelatnici, koji također zaslužuju naše priznanje i najmanje što možemo učiniti zauzvrat jest da uživate podršku uprave ustanove. Ovo je jedna od najboljih bolnica u Hrvatskoj i takva je zahvaljujući vama – istaknuo je doktor Šegović. 

Župan Međimurske županije Matija Posavec zahvalio je požrtvovnosti i predanosti medicinskim sestrama i tehničarima, osobito onima koji su u zdravstvenim ustanovama Međimurja nanizali više desetljeća službe: 

-Kada gledamo zdravstveni sustav u cjelini vaš posao vrijedi dvostruko jer aktualne brojke govore da bi u Međimurju trebalo zaposliti 150 do 200 medicinskih sestara i tehničara da bismo se izjednačili s hrvatskim prosjekom. No, u ovom trenutku to nije tako i vi morate raditi više da biste pokrili manjak ljudi. Infrastruktura, medicinska oprema, liječnici te sestre i tehničari karike su bez kojih zdravstveni sustav ne može funkcionirati. Zato budite ponosni, jer najveći dio opće slike o našem zdravstvu nosite upravo vi – poručio je župan sestrama i tehničarima, a iskrenu zahvalu uputila je i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini: 

– Uz veliko znanje, vaš poziv traži i veliko srce. Zidove možemo urediti, ali moramo imati i divne ljude poput vas, koji s radošću dolaze na svoj posao. Hvala vam na svemu što pružate našim građanima – rekla je gradonačelnica. 

1052 medicinske sestre i tehničara 

Okupljenima se obratio i predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara i tehničara  Međimurske županije Goran Toplek naglasivši da  će se Komora i dalje zalagati za uvjete rada, priznavanje stručne spreme medicinskim sestrama i tehničarima, kojih je u Međimurju ukupno 1052, te zahvalio svim kolegicama i kolegama na zalaganju. Od navedenog broja, u najvećoj zdravstvenoj ustanovi Međimurja – Županijskoj bolnici Čakovec – radi 465 medicinskih sestara od kojih je 226 sa srednjom stručnom spremom, 222 prvostupnice te 17 magistra sestrinstva. 

Predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara – podružnice ŽB-a Čakovec Božena Kapitarić, zahvalila je strukovnim asocijacijama te sindikatima koji rade na dobrobit sestrinstva, te liječnicima i Međimurskoj županiji na podršci i poštovanju. 

Svečanosti je, uz brojne uzvanike, prisustvovala i pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač, potpredsjednik Županijske skupštine Ivica Baksa, a program je moderirala pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Valerija Korent. 

Prigodne kulturno-umjetničke točke izveli su učenici Srednje škole Čakovec, u kojoj se obrazuju i budući djelatnici u području zdravstva: medicinske sestre i tehničari opće njege, fizioterapeuti, njegovatelji, te od jeseni i farmaceutski tehničari.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba