HNLŽ SKUPINA "A“: Pregrada gostovala u Rijeci

‘PUCE IZ PREGRADE’ VICEPRVAKINJE: Zagorkama bod nedostatan za naslov prvaka

Objavljeno: 13.05.2024. Milorad Videković

U posljednjem kolu 2. HNLŽ skupina “A“, nogometašice Pregrade gostovale su u Rijeci na legendarnoj Kantridi kod istoimenog kluba samo sa jednom namjerom – osvojiti sva tri boda.

No, tako nisu mislile nogometašice Rijeke, a pogotovo sudac Šantić iz Kastava, koji je nekim svojim odlukama teško oštetio Pregradu te je konačan rezultat bio 1:1, što je bilo nedostatno za naslov prvaka. Naime, istovremeno je u Metkoviću glavni konkurent Neretva upisao tri boda protiv Sigeta (3:2) i preskočio Pregradu na tablici te su djevojke iz Metkovića osvojile naslov prvakinja i odlaze u kvalifikacije za ulazak u najviši rang hrvatskog ženskog nogometa.

Sama utakmica bila je izuzetno zanimljiva i dobro praćena sa tribina gdje su dominirali navijači Pregrade, pruživši svojim nogometašicama veliku podršku. Nogometašice Pregrade bolje su otvorile utakmicu i od prve minute zaigrale visoko i agresivno stvarajući (polu)prilike pred vratima domaćeg gola. Takva igra isplatila se vrlo brzo. U 17. minuti Petra Marec dobro je prebacila obranu Rijeka, a lukava Andrea Šćukanec – Hopinski još bolje reagirala utrčavši iza obrane, primivši loptu i lako pogodila nebranjeni dio domaće mreže, dovevši svoju momčad u toliko željeno vodstvo.

Ovaj je pogodak bio samo poticaj da ‘puce iz Pregrade’ nastave u istom tonu, ali lopta nije htjela u mrežu, dok je sudac Šantić vrlo često i lako prekidao njihove napade čestim sviranjem faulova koje je samo on vidio, a oni tzv. „li-la“ faulovi obično su otišli na stranu Rijeke.

Finale takvog suđenja vidjeli smo u 45. minuti, posljednjoj minuti prvog poluvremena kada nije dosuđena nadoknada vremena, a vrijeme je isteklo. No, tada Rijeka dobiva korner kojeg izvodi, a obrana Pregrade izbacuje loptu u novi korner. Kod drugog kornera ista situacija – lopta u korner i sudac opet dozvoljava izvođenje kornera. Opet korner i sudac dozvoljava da se on izvodi i činilo se – korneri će se izvoditi sve dok Rijeka ne postigne gol za izjednačenje, uz opasku da je kod svakog kornera bila opasna situacija za postizanje gola.

I zaista, taj četvrti korner donio je izjednačenje jer nakon pravog malog karambola lopte dolazi do Leone Branković koja pogađa nebranjeni dio mreže gošći, a sudac Šantić odmah nakon toga šalje igračice u svlačionicu.

U drugom poluvremenu gledamo istu sliku, s time da smo u 57. minuti vidjeli nešto što nismo mogli vjerovati – Šćukanec je nakon jednog ubacivanja bila brža od domaće vratarke Car te prima loptu i kreće prema protivničkom golu, ali je na tom putu golmanica ruši. Začuo se zvižduk suca i svi navijači Pregrade i igračice pomislili su – jedanaesterac! No, na opće iznenađenje svih, pa i dijela domaćih navijača, sudac dosuđuje prekršaj u napadu. Ova odluka izazvala je buru nezadovoljstva u redovima Pregrade ali…. Sudac je „uvijek u pravu !“.

Do kraja susreta bilo je još nekoliko (polu)prilika na obje strane, ali su mreže ostale netaknute te je konačan rezultat ipak bio onaj iz 45. minute ŽNK Rijeka 1. ŽNK Pregrada 1. Ovim bodom Pregrada je osvojila naslov viceprvaka što je veliki uspjeh, ali ostaje i žal za naslovom prvaka jer je izgubljen na opisani način.

U redovima Pregrade najbolji strijelac kluba i lige je Andreja Šćukanec – Hopinski sa 11 pogodaka (iza nje u ligi na drugom mjestu se nalazi Ana Mandić iz Neretve sa 10 dok je na trećem mjestu Gabrijela Martinović iz Rijeke sa 9 golova), a u klubu ju slijede Lana Stanković sa 6 i Petra Marec sa 2 pogotka.

U svih 12 utakmica koliko je klub odigrao u prvenstvu sve utakmice odigrale su Ida Bočkaj i Klaudija Kolar sa 1080 minuta, a dalje slijede Nina Vukić sa 1074, Andrea Šćukanec – Hopinski sa 1035, Petra Marec sa 1022 i Sabina Jalšavečki 930 te Mateja Golubić koja je u 11 utakmica skupila respektabilnu minutažu od 986 minuta.

ŽNK Rijeka – ŽNK Pregrada

Stadion Kantrida.

Gledatelja: 100. Sudac: Ivan Šantić ( Kastav ). Pomoćnici: Mušković i Barbić.

Strijelci: 0:1 Šćukanec – Hopinski (17); 1:1 Branković (45).

ŽNK Rijeka: Car, Myronenko (80. Kaštelan), Mehanović (76. Sedlić), Veleska, Petrović, Branković, Malekinušić (57. Knežević), Martinović, Cuculić, Kožul, Ostojić. Trener: Zoran Škerjanec.

ŽNL Pregrada: Jalšavečki, M. Mirt, L. Mirt (46. Robina), Bočkaj, Kolar, Marec 76. Brgles), Golubić, Vukić, Šćukanec-Hopinski, Brežnjak (65. Kucelj), Sinković. Trener: Rudolf Hustić.

Žuti kartoni: ŽNK Rijeka: Cuculić (73) ŽNK Pregrada: L. Mirt (36), Kolar (72), Robina (90+4).Crveni karton: ŽNK Pregrada: Vukić (90+5 dva žuta)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba