Danas umjereno i pretežno oblačno, uglavnom do sredine dana s kišom, u višem gorju susnježicom i snijegom

Na Sljemenu pao snijeg, temperature na kopnu pale ispod 10 stupnjeva

Objavljeno: 01.01.2024. AB

Nakon proteklih nekoliko sunčanih i gotovo proljetnih dana na Sljemenu, zagrebačka gora jutros se probudila pod dva centimetra snježnog pokrivača, javlja Index.

Donijelo je to i malo zahlađenje Zagrebu, u kojemu danas dnevni maksimalac neće ići preko 9 stupnjeva, a slično se očekuje i sutra.

FOTO: HRT Radio Sljeme (Stjepan Žinić)

– Umjereno i pretežno oblačno, uglavnom do sredine dana s kišom, u višem gorju i susnježicom i snijegom. Umjeren jugozapadnjak ujutro u okretanju na jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, lokalno na udare i olujan. Potom slabljenje vjetra. Temperatura zraka od 4 do 10°C, navečer osjetno hladnije – stoji u današnjoj prognozi DHMZ-a za središnju Hrvatsku.

Danas se u Hrvatskoj očekuje umjereno do pretežno oblačno uz postupan prestanak oborine, osim na jugu zemlje, gdje je moguća i grmljavina. Vjetar uglavnom slab, na istoku umjeren do jak sjeverozapadni, lokalno prolazno s olujnim udarima. Na Jadranu većinom umjereno jugo u okretanju na sjeverozapadnjak i slabljenju. Temperatura zraka u unutrašnjosti većinom između 5 i 10, na Jadranu od 11 do 16°C, navečer osjetno hladnije.

Prognoza za utorak

Sutra djelomice sunčano, ponegdje više oblaka, još ujutro na krajnjem jugu kiša, a u unutrašnjosti ponegdje magla. Poslijepodne naoblačenje sa zapada, na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj mjestimice s kišom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, prema večeri lokalno i jak, u višem gorju na udare olujan.

Uz dalmatinsku obalu sjeverozapadnjak, a navečer će zapuhati jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, duž obale i na otocima između 5 i 10°C. Najviša dnevna od 8 do 12, na Jadranu i do 15°C.

Ni idućih dana temperatura zraka neće se znatnije mijenjati, i dalje će ostati neuobičajeno toplo za zimu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba