Ovogodišnja tema je zdravstveni turizam

OVOG PETKA! Konferencija ‘Invest in Zagorje’ okuplja 40 partnera i 35 izlagača. Bit će tu i natjecanja, te vrijednih nagrada

Objavljeno: 06.05.2024. Vanja Hozmec

U prostorijama Poslovno-tehnološkog inkubatora Krapinsko – zagorske županije predstavljen je program ovogodišnje konferenciju ‘Invest in Zagorje’ koja okuplja vizionare, inovatore, ugledne stručnjake i entuzijaste iz cijele Hrvatske. 

Konferencija je na rasporedu ovog petka, 10. svibnja, a ovogodišnja tema je zdravstveni turizam. Također, ove je godine konferencija okupila 40 partnera, govorit će ukupno 35 govornika, a očekuje se preko 200 sudionika.  

Velika novost 

– Teme o kojima će se pričati su dentalni turizam, sportski turizam, nutricionizam, brendiranje regije u sektoru zdravstvenog turizma te kako telemedicinom možemo pružati usluge veće vrijednosti. Novost je ove godine da idemo s konferencijom u ‘piknik’ verziji, dakle, konferencija će biti održana u dvorištu Inkubatora, u ležernoj atmosferi – rekla je direktorica Poduzetničkog centra KZŽ Helena Matuša. 

Tema zdravstvenog turizma nije slučajno odabrana. 

– U Krapinsko – zagorskoj županiji pokrenute su velike investicije na području zdravstvenog turizma, a potražnja za takvim uslugama, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, raste prosječno 20 posto godišnje. Kako bismo mogli ‘upiti’ svu tu potražnju, moramo kreirati dodatnu ponudu i van spomenutih investicija, pa ćemo zbog toga govoriti o tome kako u Krapinsko – zagorskoj županiji možemo pružiti dodatne usluge koje turisti koji nam dolaze na određene zahvate, trebaju, žele i voljni su platiti – istaknula je Matuša te dodala:

– S druge strane, sportski turizam je također grana koja raste, no moramo postati svjesni da postoje različite vrste sportova, priprema za sportska natjecanja i oporavak nakon sportskog natjecanje. U panelu sportskog turizma smo ugostili i vrhunske sportaše, ali i liječnike koji se bave i rehabilitacijom, ali i pripremom vrhunskih sportaša za natjecanja. Oni će govoriti o potencijalu Zagorja, prvenstveno u ruralnim kućama za odmor, za određene specijalizirane usluge koje ti sportaši trebaju, te kako to povezati s uslugama koje nudimo u našim specijalnim bolnicama – rekla je Matuša. 

O temama i najnovijim trendovima u sektoru zdravstvenog turizma će govoriti stručnjaci iz Hrvatske i Slovenije koji će ujedno podijeliti svoja iskustva, a bit će tu i dva natjecanja. 

Dva natjecanja 

– Imat ćemo i dva ‘pitch’ natjecanja start-upova. U jutarnjem dijelu imat ćemo natjecanje naših srednjoškolskih timova koji su se uključili u program ‘Kreiraj svoju budućnost’ i koji su posljednjih pet mjeseci uz mentorstvo Poduzetničkog centra razvijali svoja rješenja koja bi ponudili u sektoru zdravstvenog turizma. Peteročlani žiri će odabrati najbolji tim, a Županija će ih nagraditi. U popodnevnom dijelu imamo ‘Vita venture pitch’ gdje će devet start-upova iz cijele Hrvatske predstaviti svoja rješenja za sektor zdravstvenog turizma koja su već dostupna na tržištu. Tu imamo 15 članova žirija koji će odabrati najbolji start-up, a kojeg će potom Krapinsko – zagorska županija nagraditi sa 7500 eura, a ‘INFOBIP’, partner konferencije, će nagraditi start-up s dodatnih 5000 eura kredita i ulaskom u njihov ‘start-up tribe’ – otkrila je Matuša. 

Župan Željko Kolar istaknuo je da je KZŽ, uz Primorsko – goransku županiju, lider u zdravstvenom turizmu u zemlji.

– Ipak, smatramo da možemo napraviti dodatne značajne iskorake u privlačenju stranih gostiju gdje s jedne strane možemo nuditi medicinske usluge, zatim rehabilitaciju, ali i sport i rekreaciju. To je paket kojeg u 2024. i 2025. želimo usavršiti i ponuditi na tržištu – ističe Kolar. 

Dolazak niza stručnjaka u Zagorje ovog petka, kaže župan, je odlična prilika za sve koji ulažu ili razmišljaju o ulaganju u ovaj sektor, da dođu i čuju koji su najnoviji trendovi. 

– Ovo je ulaganje u budućnost, ali i sadašnjost. Sve ono što radimo gledamo da ima kratkoročnu, ali i dugoročnu korist. Siguran sam da će ‘Invest in Zagorje’ polučiti odličan rezultat – poručio je župan.

Detaljan program konferencije vam donosimo u nastavku. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba