Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor

DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U ZAGREBU: Ubio grafičku dizajnericu jer ga je htjela ostaviti?

Objavljeno: 09.05.2024. zagorjeinternational

Ubojica sa zagrebačkog Savskog nasipa Leopold B. (48) narednih će mjesec dana, odlukom dežurne sutkinje istrage velikogoričkog suda, o svom jezivom činu uz rijeku nadomak zagrebačke nedovršene Sveučilišne bolnice, moći razmišljati u ćeliji zatvora u Remetincu, prenosi Jutarnji list.

Riječ je o muškarcu koji je u ponedjeljak navečer u visokoj travi kuhinjskim nožem usmrtio Kristinu K. K. (48), poznatu grafičku dizajnericu i umjetnicu te majku dvoje djece. Pritom je i sam sebe ozlijedio te zadobio rezne rane na prstima lijeve ruke, a točan mehanizam nastanka njezinih i njegovih ozljeda bit će poznat po dovršetku vještačenja tijekom istrage. Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor kako ne bi utjecao na svjedoke, ali i ponovio djelo, a na ispitivanje je doveden u jednokratnom odijelu i cijelo je vrijeme imao pognutu glavu.

Nedugo nakon ubojstva kad je u ponedjeljak oko 19:20 sati okrenuo 192 te rekao policiji da se, zapravo, samo branio od Kristinina napada i da ju nipošto nije htio ozlijediti a kamoli usmrtiti, u jednom trenutku je dodao i da ga je, prije nego je posegnuo za ovećim kuhinjskim nožem, ona počela ničim izazvana daviti rukama. A Kristini je, prema onom što je do sada poznato, jedino bilo na pameti s Leopoldom B. trajno prekinuti vezu jer je u njezin život, u kojem su na prvom mjestu bila njezina djeca, unosio nemir i nestabilnost. Navodno o tome svjedoče i neke od poruka pronađenih u mobitelu jer je, kako smo objavili, jednom od prijatelja s kojima smo razgovarali priznala nedavno da je Leopold smara i da više nemaju normalnu vezu.

Ubijena je bila nezadovoljna u vezi?

Još se čekaju nalazi obdukcije Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku gdje je tijelo nesretne žene prevezeno. Ujedno će o tim detaljima ovisiti i daljnji tijek istrage kako bi se otklonile sumnje u njegovu (ne)ubrojivost u vrijeme svirepog zločina za koji još nije poznato je li ga planirao kad se našao na Kristininom omiljenom mjestu uz nasip gdje je rado provodila slobodno vrijeme u šetnji sa psom ili mu se, pak, u jednom trenutku, ne mogavši se pomiriti s činjenicom da je njihovoj ljubavnoj vezi kraj, zamračilo.

S obzirom na inicijalne njegove tvrdnje nakon kojih je potom odlučio šutjeti pred istražiteljima i u tužiteljstvu, možda će i sadržaj njihovih mobitela kriminalistima biti od koristi kako bi rekonstruirali što vjerodostojnije posljednje dane i sate pokojne žene. Kako su nam neki od njezinih prijatelja rekli, Leopolda osobno nisu upoznali, ali su o njemu, s vremena na vrijeme, znali čuti od nje. Većini je ostalo u sjećanju da je u posljednje vrijeme bila nezadovoljna u toj toksičnoj vezi.

– O svojoj djeci i dogodovštinama te o umjetničkim radovima i gostovanjima po zemlji mi je rado pričala, a Lea je uvijek izostavljala iz razgovora osim kad ga je upoznala negdje na zimu 2021., bili su prijatelji. Govorila je da je fin, pažljiv, inteligentan, ugodne vanjštine i dopadljivog ponašanja te da joj je dao dosta sugestija u njezinu stvaranju. Za njihov prvi odlazak na more rekla nam je da ju je oduševio, međutim, po mom mišljenju njemu kao da su njezina djeca bila smetnja njihovoj vezi. Znao bi joj predbaciti, kad bi valjda nešto predlagao: ‘Ah, zar i oni moraju? Ma ajmo onda odgoditi, budi s njima…’ – prisjetila se za Jutarnji prijateljica ubijene žene čija je rodna Požega zavijena u crno.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba