U Radoboju odigran derbi susret 1. ŽNL za veterane

Zagorec pobjednički kroz Radoboj i korak bliže 19. naslovu prvaka

Objavljeno: 09.05.2024. Milorad Videković

U 17. kolu 1. ŽNL za veterane u Radoboju je odigran veliki derbi, drugi protiv prvog s jednakim brojem bodova (43) – Radoboj protiv Zagorca iz Krapine. Nakon odličnih 90 minuta s 2:0 slavili su gosti iz Krapine te ostali na vrhu ljestvice s 46 osvojenih bodova uz ‘strašnu’ gol razliku sa 71 postignutim golom i samo 16 primljenih, dok se jesenski prvak zadržao na osvojenih 43 boda i drugom mjestu. 

Ove dvije ekipe uvjerljive su u dosadašnjem dijelu prvenstva, a pogotovo u proljetnom dijelu u kojem je Radoboj dobio sve susrete osim susreta u Zaboku gdje je pretrpio poraz od 1:0 protiv Mladosti dok je Zagorec bio još uvjerljiviji te je u šest proljetnih kola upisao isto toliko pobjeda uz 23 postignuta i samo jedan primljen pogodak. 

Upravo zbog nabrojanih činjenica, uz napomenu da je u jesenskom dijelu u Krapini slavio Radoboj potpuno nadigravši Zagorec, bila je to utakmica istine – je li Radoboj ekipa koja će nakon 18 punih i uzastopnih godina s trona skinuti Zagorec, ili je to bio samo trenutak slabosti kluba iz Krapine?

Odgovor na prethodno postavljeno pitanje dobili smo u 17. kolu kada je golovima Darka Kunšteka i Nikole Štroka Zagorec došao do pobjede i zauzeo tron lige. Svakako da ovom pobjedom Zagorca nije riješeno pitanje prvaka jer do kraja prvenstva mora se odigrati još pet kola i u igri je 15 bodova. 

Gledajući raspored utakmica ova dva kluba koji reflektiraju na prvo mjesto, u nešto povoljnijem položaju je Zagorec iz Krapine s obzirom na to da tri utakmice igra na svom terenu (Klanjec, Mladost Zabok i u posljednjem kolu Zagorec Veliko Trgovišće), dok će na gostovanje kod Rudara iz Mihovljana i Matije Gubca. Radoboj mora tri puta na gostovanje (Pregrada, Rudar Dubrava Zabočka i Jedinstvo Sveti Križ Začretje), dok kod kuće dočekuje Stubicu i Oroslavje. 

Gledajući raspored i snagu protivnika, moramo naglasiti da je Zagorec bliže novom naslovu prvaka, 19. uzastopnom, ali istovremeno ne smijemo smetnuti s uma da je ovo nogomet, sport u kojem su iznenađenja najčešća. 

Na tablici nakon 17 kola vodi Zagorec s 46, a slijede ga Radoboj s 43 i Rudar (DZ) s 29 bodova. 

Radoboj – Zagorec 0:2 (0:1)

Stadion: NK Radoboj. Gledatelja: 150. Sudac: Zdravko Fotivec (Špičkovina). Pomoćnici: Karlo Sumpor (Gornja Stubica) i Krunoslav Boroša (Gornja Stubica). 

Strijelci: 0:1 Darko Kunštek (23); 0:2 Nikola Štrok (60).

Radoboj: Petrač, Malarić, T. Pospiš, Kunštek, Z. Pospiš, Jurinjak, K. Kiseljak, Cerovečki, Dlesk, Šafranko, Šemnički. Još su igrali: Umičević, Vidović, M. Pospiš, Z. Kiseljak, Kantolić, Petrić, Medvedec i Hrvoj. Predstavnik kluba: Radovan Škrlec.

Zagorec: Hadžić, Buzina, D. Malarić, Antolić, Vukoja, Firer, M. Malarić, Štrok, Ivanović, M. Kunštek i Kos. Još su igrali: Poljak, Krkalo, D. Kunštek, Gamilec, Gregurović, Pastorčić i Marjanović. Predstavnik  kluba: Dražen Šimunić. 

Žuti kartoni:

Radoboj: Hrvoj (20) i Kunštek (49).

Zagorec: Marjanović (43), Kos (48) i D. Kunštek (71).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba