Posebna prilika

FEŠTALO SE I IZA REŠETAKA: Zatvorenici u Lepoglavi gledali Baby Lasagnu, nisu morali na spavanje u 22 sata

Objavljeno: 08.05.2024. zagorjeinternational

Zatvorenici u hrvatskim kaznionicama, pa tako i u onoj najstarijoj i najstrožoj, Kaznionici u Lepoglavi, rado prate natjecanja kako sportska tako i ostala na kojima nastupaju hrvatski predstavnici.

U takvim, posebnim prilikama, kao i za neke blagdane, omogućeno im je gledanje televizije u zajedničkim prostorijama i duže od 22 sata radnim danom te 23 sata vikendom, kad se inače ide na spavanje. Kako doznaju 24sata, tako je bilo i sinoć kad su gledali Eurosong i Baby Lasagnu.

Sjajan nastup

Podsjetimo, mladi Umažanin je nastupom u polufinalu Eurosonga osvojio srca publike i zajedno s predstavnicima još devet zemalja prošao u subotnje veliko finale. Za očekivati je da će zatvorenici, ne samo u Lepoglavi, nego i u drugim hrvatskim kaznionicama i zatvorima, budno pratiti i finale.

Inače, u Kaznionici u Lepoglavi, koja ove godine obilježava 170 godina rada i u kojoj kaznu izdržavaju zatvorenici osuđeni na najviše kazne, radi čak 65 posto zatvorenika. Trenutno se ondje na izdržavanju kazne nalazi oko 500 zatvorenika, od kojih njih oko 120 izdržava kazne dulje od 20 godina zatvora. Prosjek godina zatvorenika je oko 40 godina, najmlađi ima 20-ak, a najstariji 82 godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba