Tvrdi da se ničeg ne sjeća

Vanja ukrala parfeme i kozmetiku pa se pokušala bizarno obraniti: “Nemam pojma, zamračilo mi se pamćenje”

Objavljeno: 08.05.2024. zagorjeinternational

Vanja je optužena da je dvaput u Bipi ukrala parfeme i kozmetiku u vrijednosti od oko 1150 eura. Obje su se krađe dogodile u Sesvetama. U prvoj 4. ožujka ove godine oko 19:20 u Bipi na Trgu Dragutina Domjanića ukrala je osam pudera Bourjois i Loreal, dva laka za kosu Pupa, tri Loreal rumenila, patrone za brijanje Gillette te parfeme Armani i Guess. Potom je 15. ožujka u Bipi u Ulici brigade HV-a ukrala parfeme Chanel, Tom Ford, Carolina Herrera, Dior, D&G i Lancome, ukupno sedam komada.

Vanja, 48-godišnja trgovkinja, branila se u istrazi kako se ničeg ne sjeća, ni da je bila u Bipi u Sesvetama, niti da bi otamo išta uzela. Ne zna ni gdje su završili parfemi i kozmetika za koju je policija i državno odvjetništvo terete, prenosi Danica.

– Znate, tih dana sam popila jaku terapiju koja mi je zamračila pamćenje. Osim toga, nemam pojma ni gdje se nalaze ukradene stvari – upozorila je Vanja. Međutim, odale su je snimke videonadzora koje su policiji pomogle da pet dana nakon zadnje krađe otkrije njezin identitet.

Tužiteljstvo: Vidljivo je da je na snimkama Vanja

– Iz tih snimki je jasno vidljivo kako Vanja uzima te predmete, pri čemu je ponašanje karakteristično za osobu koja namjerava protupravno prisvojiti za sebe određene stvari te je njen identitet neupitan. Na snimkama je vidljivo da se oprezno osvrće oko sebe, čeka priliku da ostane sama pred policama s kozmetikom i parfemima te sprema ukradene predmete u torbu – naglasili su državni tužitelji.

Tužitelji za nju traže četiri mjeseca zatvora uz zamjenu za rad za opće dobro. Također, proglase li je krivom morat će platiti odštetu Bipi u iznosu od 1150 eura plus kamate.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba