Policija ga je pronašla na adresi stanovanja

Nikica usred noći sletio s autom, ostavio ga otključanog pa pješke pobjegao policiji

Objavljeno: 09.05.2024. zagorjeinternational

Mladić Nikica (22) je u ranu zoru automobilom bježao policiji te izletio u grmlje, pa pješice pobjegao u noć. Prema presudi, on je potkraj ožujka oko 4 sata ujutro upravljao osobnim automobilom u Zagrebu zemljanim putem teretnom Lelijskom ulicom u smjeru sjevera, prenosi Danica.

Evo što je navedeno u presudi.

– Nije se zaustavio na znak policije, već bježeći od njih, dolaskom za 180 metara južnije od kolnika s Fabijanićevom ulicom, nije prilagodio brzinu kretanja osobinama i stanju ceste, zemljanom izrovanom terenu, vidljivosti i preglednosti, noći bez rasvjete i stanju kolnika. Zbog toga je u zanošenju sletio izvan zemljanog terena na mekani teren u raslinje gdje se zaustavio. S prednje strane vozila nije imao propisnu registarsku pločicu. Nakon nesreće ostavio je auto otključan i bez nadzora te se pješice udaljio – piše u presudi.

Ostavio je otključani automobil

Policajac je bio u potjeri za njim, ali ga nije uspio dostići jer je Nikica bio brži i izgubio se u mrklome mraku. No, tijekom dana je pronađen na adresi stanovanja, a policajac ga je uspio prepoznati pa za suca nije bilo dvojbe tko je te noći upravljao automobilom. U policijskom izvještaju navodi se kako se nesreća dogodila na križanju Lelijske i Fabijanićeve ulice.

– Cesta na nasipu, ravna, zemljana, suha, bez javne rasvjete, a brzina je ograničena na 50 km/h. Radi se o noći. Osobni automobil pronađen je na mekanom teretnu u raslinju. Na mjestu događaja pronađeni su trgovi zanošenja kotača. U nesreći je na vozilu oštećena prednja strana, pneumatik desnog kotača s aluminijskim naplatkom, vezni lim i maska te pneumatik lijevog kotača s aluminijskim naplatkom. Vozač je automobil ostavio otključan i bez nadzora – zaključila je policija.

Sudac je Nikicu proglasio krivim i kaznio s 260 eura. Ako kaznu podmiri u roku od 15 dana od primitka presude, mora platiti samo 170 eura. Presuda je pravomoćna i policija na nju nema pravo žalbe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba