Izložba traje do 31. svibnja

GALERIJA GRADA KRAPINE: Otvorena izložba slika Marine Fernežir

Objavljeno: 08.05.2024. zagorjeinternational

U Galeriji grada Krapine u ponedjeljak je otvorena izložba slika akademske umjetnice Marine Fernežir ‘Hommage gradovima Europe’. Na početku otvorenja prisutne je pozdravila ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina Grozdana Pavlović koja je zahvalila Gradu Krapini, Krapinsko – zagorskoj županiji i Ministarstvu kulture i medija što podržavaju rad Pučkog otvorenog učilišta.

Povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol pobliže je predstavila autoricu, njeno stvaralaštvo i samu izložbu. Zamjenik krapinskog gradonačelnika Ivica Hršak otvorio je izložbu te istaknuo važnost Galerije u povezivanju umjetnika i njihovog stvaralaštva sa širom javnošću. Za glazbeni ugođaj zaslužne bile su polaznice Osnovne glazbene škole pri OŠ Augusta Cesarca Krapina, Dorotea Bosak i Vita Pavlinić te njihovi profesori Jasna Petrović i Želimir Dubovečak.

Autorica izložbe Marina Fernežir je slikarica i magistra konzerviranja i restauriranja umjetnina. Njena izložba ‘Hommage gradovima Europe’ predstavlja svojevrsne portrete gradova Europe kojima se bogatstvo kulture, raznolikosti i atmosferičnosti prenosi kroz šarolik stilski izričaj i kombinacije slikarskih medija koje Fernežir koristi. Izložba se sastoji od 25 slika na platnu i medijapanu većih formata, a možete je pogledati do 31. svibnja, od utorka do subote od 10 do 13 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba