PRELIJEPA VIJEST ZA POČETAK GODINE

U splitskoj bolnici sinoć rođene sestre blizanke koje nisu isto godište: “Ovo se još nije dogodilo u Hrvatskoj”

Objavljeno: 01.01.2024. zagorjeinternational

Prva beba rođena u Hrvatskoj ima blizanku koja nije rođena iste godine, javlja Večernji list. Jučer je naime u splitskom rodilištu rodilja svoju prvu bebu, djevojčicu, rodila u 31. prosinca 2023. u 23:59 sati.

Njezinu sestru, prvu bebu u novoj, 2024. godini, rodila je točno u ponoć. Djevojčice su tako, iako blizanke, različito godište. Doktor Damir Roje kaže da se ovakvo nešto u Splitu nikada nije dogodilo.

– Ovo je kao u Gibonnijevoj pjesmi, dvije sestre blizanke rođene u ponoć – jedna malo prije, druga kasnije – rekao je sjajno raspoloženi doktor Roje jutros novinarima pred splitskim rodilištem. Roje nije otkrio identitet majke, samo da je iz Splita, ali je novinarima kazao da je porod prošao u najboljem redu te da je rodilji ovo bio prvi porod.

Roje kaže da se u Splitu događalo da se jedna beba rodi prije ponoći, a druga nakon, ali nikad se to nije dogodilo na Staru godinu i Novu godinu. Smatra da će porod ući u anale i da se ovakva situacija u Hrvatskoj još nikad nije dogodila. Bebe je posjetio splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba