Vrlo dobri rezultati na EP-u u Stockholmu

U Zagorje stigla kolekcija medalja s Europskog wushu prvenstva, Martin Prekrat je juniorski prvak

Objavljeno: 08.05.2024. zagorjeinternational

U Stockholmu se od 3. do 5. svibnja održalo Europsko wushu prvenstvo, 19. po redu, u taolu (forme) i sanda disciplinama (borbe). Organizatori su bili Europska wushu federacija i domaćin Švedski wushu savez. Nastupile su 33 države s preko 900 natjecatelja i stručnog osoblja.

Hrvatska reprezentacija nastupila je u sanda disciplinama (borbe) u sastavu: Izbornik Zilhad Mahmuljin, treneri Dejan Putina, Habib Bahmani i Robert Špoljar (Wolf Gym Veliko Trgovišće) te natjecatelji u seniorima Toni Čujić Klenovar, Alen Šehić, Fran Juraj Kajs te u juniorima Simon Veljković i trojac iz Wolf Gyma VT Martin Prekrat, Nik Špoljar i Ivan Gašparić. Borbe su se održavale tri dana (petak kvalifikacije, subota polufinala i nedjelja finala). U petak ždrijeb nije bio naklonjen za najiskusnije seniorske natjecatelje iz Wolf Gyma te su Toni Čujić Klenovar i Fran Juraj Kajs ispali od Azerbajdžanca i Rumunja koji spadaju u pet najboljih europskih reprezentacija.

Pet medalja

U subotnja polufinala Wolf Gym je ušao s petoricom natjecatelja. Alen Šehić je zaustavljen od Rumunja, Ivan Gašparić je odradio izvrstan meč protiv puno iskusnijeg Armenca (europskog prvaka) i za dlaku izgubio, a Simon Veljković je zbog ozljede ramena morao predati meč Portugalcu kojeg je bodovno vodio. Martin Prekrat i Nik Špoljar pobjedama nad Švicarcima plasirali su se u nedjeljna finala gdje su ih čekali favorizirani Rumunji.

U nedjelju je kao prvi nastupio Prekrat te u teškom i tvrdom meču nakon dodatne runde slavio protiv Rumunja i postao europski juniorski prvak do 56 kilograma. Špoljar je pak u meču u kojem je bio dominantniji borac ipak izgubio tijesnom sudačkom odlukom 3:2.

Hrvatska je odradila dobar nastup na Europskom prvenstvu, osvojeno je pet medalja (jedna zlatna i srebrna te tri brončane) a ovaj put Wolf Gym VT u Zagorje donosi cijelu kolekciju – po jednu zlatnu, srebrnu i brončanu medalju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba