I službeno je započeo Advent

Djeca iz Dječjeg vrtića Đurmanec u subotu upalila prvu adventsku svijeću 

Objavljeno: 04.12.2023. zagorjeinternational

Započeo je Advent, najradosnije doba u godini kojem se vesele i veliki i mali. Početak radosnog iščekivanja u subotu je u Đurmancu obilježen paljenjem prve adventske svijeće ispred crkve sv. Jurja. 

Unatoč susnježici i snijegu okupilo se mnoštvo ljudi, a svijeću su upalila djeca iz najstarije vrtićke skupine Dječjeg vrtića Đurmanec koja su uz pomoć svojih odgojiteljica pripremila i otpjevala prigodne božićne pjesmice. 

Molitvu je predvodio župnik fra Vlado Mustač. 

Nakon paljenja adventske svijeće, Društvo ‘Naša djeca’ Đurmanec organiziralo je za mališane  prigodno druženje u Pastoralnom centru. Ravnateljica vrtića Jasmina Klasić pročitala im je “Priču o Svetom Nikoli“ koja im je bila jako zanimljiva, a potom je održana i radionica izrade čizmica za Svetog Nikolu, u kojoj su djeca uživala. 

Na događanju je bio i načelnik Damir Belošević koji je rekao kako ga doista veseli što su se u program uključili najmlađi mještani općine i za to se uistinu pripremili te su s nestrpljenjem čekali kako bi upalili svijeću. 

Drugu adventsku svijeću u subotu će upaliti učenici Osnovne škole Đurmanec, nakon čega će u Pastoralnom centru djeca moći poslušati “Priču jedne svijeće“. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba