FOTOGALERIJA: Sve s ciljem spoznaje dobrobiti boravka u prirodi za djecu, mlade, ali i odrasle

‘MALI KAJ LANDRAŠ’: Planinarsko Društvo Strahinjčica održalo hvalevrijednu akciju

Objavljeno: 13.05.2024. zagorjeinternational

Opći cilj projekta ‘Planina – moj izvor zdravlja 2024’ je unaprjeđenije razine svijesti djece, mladih i odraslih osoba s područja grada Krapine i šire okolice o dugoročnoj  važnosti tjelesne aktivnosti i boravka u prirodi za osobnu i fizičku dobrobit. 

Upravo zbog tih razloga Planinarsko društvo Strahinjčica je uz suorganizatore u Krapini organiziralo projekt “Mali kaj landraš”.  

U projektu sudjeluju licencirani planinarski vodiči, stručno osoblje partnerskih organizacija i suradnici, koji će s djecom kroz druženje, igru i zabavu pokušati stvoriti emocionalnu vezu s prirodom, potaknuti toleranciju među vršnjacima te usavršiti životne vještine. 

– U suradnji s “malim” izviđačima i vatrogascima razmijenit će iskustva o boravku u prirodi i mogućim posljedicama koje naše ponašanje ostavlja na samu prirodu i druge koji se njome koriste. Bilo je odlično – kazali su iz Planinarskog društva. 

Metode rada koje su se koristile su iskustveno učenje u prirodi, vježbanje zagrijavanja i istezanja u prirodi, radionice o fitoterapiji, ljekovitim samoniklom bilju te spravljanje macerata. 

U današnjem društvu koje je sve izraženije urbanizirano i tehnologizirano sve manje ljudi providi vrijeme u prirodi pa su ovakve akcije stvarno hvalevrijedne. Aktivnosti će se provoditi na području KZŽ i to u gradu Krapini i općinama Radoboj, Đurmanec, Petrovsko i Jesenje te Ličko – senjskoj županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba