Vikend prepun događanja

Zapaljena prva Adventska svijeća uz proslavu Dječjeg adventa u Radoboju

Objavljeno: 04.12.2023. zagorjeinternational

U Radoboju su pripremljena bogata adventska događanja. Unatoč lošem vremenu, uz nastup dječjeg zbora “Mudre sovice” OŠ Side Košutić Radoboj pod vodstvom učiteljice Dragice Pospiš, u subotu je zapaljena prva adventska svijeća, simbol nade i vjere na Šetnici u Radoboju. 

Subotnja događanja nastavljena su dječjim radionicama i pripovijedanjem božićnih priča, bajki i legendi pripovjedačice Danijele Miklet. Za sve sudionike i posjetitelje bila je osigurana okrjepa uz kuhano vino, čaj, lepinje, kobasice i fritule. U subotu je također održano predavanje pod naslovom “Sunčev sustav-naš dom među zvijezdama” Saše Nuića, predsjednika udruge Astronomskog društva u Zagrebu u Planinarskom domu u Radoboju. Predavanju je nazočio velik broj djece i odraslih koji su s velikim interesom pratili zanimljive informacije o planetima Sunčevog sustava. Ovom su se događanju pridružili i članovi Astronomskog društva iz Krapine, Zaboka i Oroslavja. 

Ovo je bilo prvo predavanje iz područja astronomije, a organizirane su još dvije radionice promatranja noćnog neba u organizaciji AD iz Krapine. Predavanje i radionice dio su projekta “Zvjezdarnice u Radoboju” kojeg je prijavila Lucija Kiseljak na Participativni proračun za mlade i koji je tim putem odobren za provedbu s ciljem podizanja kvalitete života mladih na području općine. 

Nadalje, u nedjelju je održana ‘art&joy’ radionica uz degustaciju vina pod vodstvom akademske slikarice Maje Vukina Bogović i sommeliera Gorana Rihtara. Izložba božićnih jaslica autorice Maje Mutak postavljena je za razgled u Centru za prirodu Radoboj, a također su u subotu bili postavljeni i radovi školske udruge “Guci i trpuci” i Društva ‘Naša djeca’ Radoboj. U OŠ Radoboj ujedno je postavljena predivna božićna izložba “Božićno selo”. Izložbe se mogu pogledati od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba