FOTO: Pripreme za središnju svečanost povodom Dana općine u Velikom Trgovišću pri kraju

STAVLJANJE ‘TOČKE NA I’: Sutra otvorenje impozantnog Centra kulture dr. Franjo Tuđman

Objavljeno: 13.05.2024. zagorjeinternational

Dan općine Veliko Trgovišće usko je vezan uz rođendan prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđman, čije ime, s njegovim ocem krasi središnji trg ovog mjesta. 

 Upravo za ovogodišnju obljetnicu osnutka općine te 102. rođendan njezinog najpoznatijeg mještanina, Veliko Trgovišće dobiva potpuno novi kulturni punkt koji će, naravno nositi njegovo ime, a pošto se radi o proširenju nekadašnjeg Doma kulture, novi naziv je – Centar za kulturu dr. Franjo Tuđman. 

Nova zgrada svakako vapi za uređenjem njezinog okoliša, što prepoznali iz vodstva Općine i uredili kompletan trg davši cijelom mjestu jednu novu i osvježeni vizual. Tako je u centar mjesta došao vodoskok koji već danima privlači pogleda, a uz njega su postavljene i klupe te je osvježeno bilje ispred ambulante.  

Ukupna vrijednost radova iznosi 1.360.252,06 eura, a financira se iz tri izvora – Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj s 995.876,80 eura, zatim kroz Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije s 192.187,63 eura, dok preostali dio dolazi iz proračuna Općine Veliko Trgovišće.  

– Opći cilj projekta je poboljšanje životnih uvjeta stanovnika općine te poboljšanje uvjeta za izvođenje društvenih i kulturnih aktivnosti kroz uspostavu središnjeg mjesta za druženje i razonodu te organizaciju slobodnog vremena lokalnog stanovništva. Prostor će koristiti lokalne udruge za društvene aktivnosti: održavanje radionica, sastanaka te sjednica i skupština, dok će ujedno prostor služiti za održavanje raznih kulturnih događanja poput izložbi, predstava, raznih svečanosti i evenata – kazao nam je načelnik Greblički dodavši kako će kulturni centar biti uspostavljen i opremljen na dva kata, ukupne veličine 781,31 metara kvadratnih, te će biti zaposlena dva nova djelatnika na poslovima održavanja objekta i njegovog okoliša. 

Za kraj, napomenimo kako je sad već nadaleko poznati VTfest počeo Majčinim danom, a središnja proslava sa Svečanom sjednicom Općinskog vijeća je na rasporedu sutra na sam Dan općine u novom Centru kulture koji će tad imati i svoje otvorenje. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba