FENOMENALNE VIJESTI IZ STARIGRADA! Zagorski učenici odlični na državnom natjecanju u znanju hrvatskog jezika

PONOS DO NEBA: Lana Šalković iz OŠ Radoboj državna prvakinja, Petra Žnidarić iz SŠ Krapina viceprvakinja!

Objavljeno: 10.05.2024. Alen Brodar

Fenomenalne vijesti stižu iz Starigrada, gdje je održano državno natjecanje u znanju hrvatskog jezika za osnovne i srednje škole. Naime, Lana Šalković, učenica 7. b razreda OŠ Side Košutić iz Radoboja, osvojila je prvo mjesto! Imali su iz iste škole još jedan odličan rezultat, Luka Cerovečki, učenik osmog razreda u svojoj je kategoriji osvojio 15. mjesto, a oboje ih je mentorirala Tamara Poljak Lovrenčić.

Državna prvakinja Lana Šalković

Ponos u radobojskoj školi nisu skrivali, pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da se ravnateljica Dijana Šalković našla u dvostrukoj ulozi.

Dijana Šalković, ravnateljica OŠ Side Košutić Radoboj

– Lana, Luka i Tamara uistinu su na najljepši mogući način predstavili školu, općinu i cijelu županiju. Zahvaljujem im i čestitam u svoje osobno i u ime čitave škole te cijelog kolektiva – rekla nam je ravnateljica Šalković.

A što kaže mama Šalković?

– Kao majka osjećam veliki ponos i sreću koja se ne može opisati. To je velika stvar za svako dijete, a samim time i za roditelja. Naravno da to jako utječe na samopouzdanje djeteta i određuje na neki način put kojim će se dijete kretati u budućnosti i koju će srednju školu upisati, a sada čak i lakše, s obzirom na to da prvo mjesto na državnom natjecanju garantira izravan upis u srednju školu. Sve su to velike stvari koje nas roditelje čine vrlo ponosnima – zaključila je Dijana Šalković.

Valja spomenuti i odličan rezultat ‘sedmaša’ Martina Brčića iz zlatarske OŠ Ante Kovačića, koji je osvojio 13. mjesto, a mentorirala ga je Petra Kolar.

Što se tiče srednjoškolaca, Petra Žnidarić iz SŠ Krapina je u kategoriji drugih razreda osvojila drugo mjesto (mentorica Suzana Dlesk), dok je Ivana Herout iz iste škole u kategoriji četvrtih razreda bila 22. (mentorica Dunja Belošević). Otto Brezak iz zabočke Gimnazije A.G. Matoša je u kategoriji trećih razreda osvojio 8. mjesto, a njegova je mentorica Nikolina Tuđa Svečak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba