Dečki su nakon dugo godina zajedničkog sviranja odlučili snimiti svoju prvu pjesmu

EKSKLUZIVNO: Janke i Marke imaju prvu zajedničku pjesmu, posložile su im se ‘Karte’!

Objavljeno: 07.05.2024. zagorjeinternational

Janke i Marke, odnosno Janko Cigula i Marko Tušek, popularan su glazbeni duo koji već godinama uveseljava fešte diljem Zagorja. Dečki su nakon dugo godina zajedničkog sviranja odlučili snimiti prvu zajedničku pjesmu, naziva ‘Karte’! Više o svemu otkrili su za Zagorje International.

– Zajedno sviramo već nekih desetak godina, primarno harmoniku i gitaru, a u nekim slučajevima kada je više ljudi, uzimamo i pojačanje pa nas je troje te dodajemo kahon. Janke svira gitaru, završio je osnovnu glazbenu školu, a uz to što svira, glavni je vokal i u glavi ima praktički sve tekstove. Marke nema glazbene škole, samouk je, a uz to što svira harmoniku, svira još i gitaru i kahon. Pokušava pjevati prateći vokal i neke pjesme od Željka Bebeka i Thompsona, a Dražena Zečića ima u malom prstu. Na našim nastupima nije primarno samo sviranje, nego želimo cijelu večer učiniti posebnom, od druženja s ljudima, nazdravljanja, neke zanimljive priče ili vica, energija nam je prioritet i vjerujemo da u tome uspijevamo – kažu nam simpatični glazbenici.

Snimljen je i spot

– I eto, nakon toliko godina zajedničkog rada, Janke je ovu zimu dobio inspiraciju i odlučili smo da je možda vrijeme za prvu zajedničku pjesmu. Nije nam dugo trebalo da se dogovorimo te bi sredinom ovog mjeseca naš prvi singl ‘Karte’ trebao ugledati svjetlo dana. Za pjesmu smo snimili i spot, na jednom prekrasnom imanju ‘Old Village’ Marija Bistrica koje inače služi za vjenčanja, stvarno oaza mira i ljepote i čijim se vlasnicima od srca zahvaljujemo jer nisu nam dali samo lokaciju, nego su nam i pomogli na sam dan snimanja spota – dodaju Janke i Marke.

– Osim nas dvojice, u spotu glumi i Markova sestra Leonarda Tušek, a s nama su bili i naša make-up artistica Tina Golub te naši fotografi Edo Zajec i Marko Poljak. Spot je snimao Denis Kotarski iz ‘Studija Fokus’ Zabok, a sama pjesma se snimala u ‘R-Play’ produkciji Roberta Groša koji nam je isto puno olakšao svojim znanjem i strpljenjem. Hvala svima koji su sudjelovali i nadamo se ponovnoj suradnji – zaključuje poznati zagorski glazbeni duo.

Premijera pjesme najavljena je za idući četvrtak, 16. svibnja!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba