Ukradenu robu htjela je preprodati kako bi imala za lijekove

TEŠKA SITUACIJA: Udovici Lari (40), majci troje djece, prijeti zatvor zbog krađe konzervi tune

Objavljeno: 01.10.2023. zagorjeinternational

Lari prijeti devet mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog pokušaja krađe 43 konzerve tuna salate iz prodavaonice jedne trgovine u Zagrebu, piše Danica.

Prema optužnicu, ona je u veljači oko 15.40 sati u Branimirovoj u Zagrebu “došla u trgovinu te s polica uzela i za sebe zadržala 43 konzerve salate “Tuna salate Rio Mare” raznih okusa, vrijednosti 182,32 eura”.

Lara (40), inače udovica i nezaposlena majka troje male djece, konzerve je “stavila u platnenu vrećicu i udaljila se s otuđenim predmetima prošavši blagajnu i iste ne plativši”. Zaustavio ju je zaštitar kojem je odmah predala vrećicu s konzervama i pobjegla u nepoznato.

– Vidio sam da uzima konzerve i stavlja u vrećicu pa sam je na izlazu zaustavio. Rekla mi je točno ime i prezime, adresu stanovanja i datum rođenja. Predala mi je vrećicu i potom pobjegla – ispričao je zaštitar koji je naglasio kako su konzerve neoštećene vraćene u trgovinu.

Lara je priznala sve što joj se stavlja na teret i rekla je da se jako kaje zbog svega.

– Ušla sam u trgovinu, uzela konzerve riba u vrijednosti od oko 170 eura i stavila ih u ruksak. Htjela sam ih prodati kako bih imala novca za svoje lijekove. No, zaštitar me na izlazu povukao, pa sam se uplašila i pobjegla – rekla je Lara u istrazi.

Tužitelji za nju, unatoč Larinim teškim životnim prilikama, traže devet mjeseci bezuvjetnog zatvora jer je ranije već osuđivana za krađu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba