Mladić nije nosio kacigu na glavi

Maloljetni biciklist teško ozlijeđen nakon sudara s automobilom, ovako izgleda auto

Objavljeno: 29.04.2024. zagorjeinternational

U petak, 26. travnja oko 8 sati u Pribislavcu, na raskrižju ulica Antuna Mihanovića i Ruđera Boškovića, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teške ozljede zadobio maloljetni biciklist.

Detalji nesreće

U trenutku nesreće 27-godišnji vozač kretao se Ulicom Antuna Mihanovića osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka, brzinom 50 km/h većom od dozvoljene, što je utvrđeno na temelju pronađenih tragova kočenja tijekom očevida.

Uslijed opisane situacije, vozač je u kočenju automobilom udario u bicikl kojim je Ulicom Ruđera Boškovića upravljao maloljetnik. Ulica Antuna Mihanovića prometnim je znakom označena kao cesta s prednošću prolaska. Nakon udara biciklist je podignut na prednje vjetrobransko staklo i krov automobila, a potom je pao na kolnik, kažu iz međimurske policije.

Nije nosio kacigu

Ozlijeđeni maloljetnik vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći zadobio teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju. U trenutku nesreće na glavi nije nosio zaštitnu kacigu.

Kaciga je obavezna oprema za vozače bicikla koji su mlađi od 16 godina, kao i za druge osobe mlađe od 16 godina koje se prevoze na biciklu. Protiv 27-godišnjeg vozača automobila podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog izazivanja prometne nesreće.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba