Danas na rasporedu najveći hrvatski derbi: Dinamo za vodećim rivalom Hajdukom zaostaje samo dva boda

SUPERSPORT HNL: U uzbudljivom nogometnom vikendu Varaždincima pobjedu donio kapetan

Objavljeno: 01.10.2023. zagorjeinternational

Nakon ‘čupavog’ prolaza u Kupu protiv Grobničana, Varaždin se u ligi vratio na najbolji mogući način. Izabranici Marija Kovačevića pobijedili su Goricu (1-0) golom kapetana Igora Postonjskog iz penala u 26. minuti susreta, prenosi Varaždinski.

U prvih 15 minuta utakmice bolja su momčad bili gosti te su u 14. minuti imali prvu priliku kad je Zelenika obranio udarac Vujnovića sa sedam metara iskosa s desne strane. Nakon toga kao da su se probudili domaći i krenuli mnogo bolje. Sve je to rezultiralo penalom u 24. minuti nakon što je Banić pokupio Drožđeka.

Sudac Strukan odmah je pokazao na bijelu točku, odgovornost je preuzeo kapetan Postonjski i zabio za 1:0. Već u 34. minuti snažno je opalio Elezi, ali njegov je udarac obranio Banić. Pritiskali su domaći do poluvremena, ali nisu uspjeli povećati prednost.

U drugom dijelu utakmice, napadali su gosti, ali nisu mogli zabiti. Domaći su se uglavnom branili te nisu bili ni blizu da ugroze Banića na golu Turopoljaca sve do treće minute sudačke nadoknade kad je nakon skoro pa rukometnog ‘prebrojavanja’ loptu na lijevoj strani šesnaesterca dobio Drožđek, ali pucao je silovito u Banića.  

Varaždin je ovom pobjedom u 10. kolu stigao na 14 bodova i peto mjesto, dok 4. mjesto drži upravo Gorica s bodom više.

U SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi danas se još sastaju Rudeš i Rijeka te u derbiju kola Hajduk i Dinamo. Njihova utakmica je na rasporedu u 18 sati, a nogometašima Dinama ovo je izvrsna prilika za preuzimanje vodećeg mjesta na tablici od glavnog im rivala u izravnom okršaju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba