Sve kako bi se zaustavila negativna demografska slika

RADIKALNE MJERE: Jedan hrvatski grad odlučio sufinancirati potpomognutu oplodnju

Objavljeno: 29.09.2023. zagorjeinternational

Donesena je još jedna u nizu mjera koje Grad Đurđevac omogućava mladim obiteljima u cilju poboljšavanja demografske slike. Sufinancirat će se medicinski potpomognuta oplodnja, a tu odluku donijeli su gradski vijećnici na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća, koja će sigurno biti dobro prihvaćena među mladim obiteljima koje imaju problem s postizanjem roditeljstva, piše Prigorski

– Sve više parova ima takve probleme, pa smo odlučili uvesti ovu potporu kako bismo im olakšali pokrivanje troškova za taj skupi medicinski zahvat – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči i pojasnio da će Grad Đurđevac sufinancirati medicinski potpomognutu oplodnju ženama koje se odluče na taj postupak s 50 posto troškova, a najviše do 1000 eura.  

Sufinancirat će se i postupci koji se obavljaju u inozemstvu, a pravo na takvu potporu imaju žene čije je prebivalište na području grada Đurđevca najmanje godinu dana.– Budući da je i Županija donijela takvu odluku, dodatna prednost naše potpore je i to što je mogu dobiti žene koji će koristiti i subvenciju Županije. To znači da će u konačnici troškovi potpomognute oplodnje biti pokriveni u cijelosti – naglasio je gradonačelnik Hrvoje Janči. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba