Sve se odvilo preko Facebooka, a tek nakon što je uplatila novac je shvatila da je prevarena

‘LIJEČNIK’ UDVARAČ: Zaveo Podravku (70) pa ju olakšao za 29.000 eura

Objavljeno: 29.09.2023. zagorjeinternational

Nova “romantična prijevara” putem Facebooka: naivna žena iz Podravine nepoznatoj je osobi uplatila blizu 29.000 eura, piše Danica.

– Policijski službenici PU koprivničko-križevačke zaprimili su kaznenu prijavu 70-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare. Ona je unazad nekoliko mjeseci na društvenoj mreži stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja se predstavila kao liječnik koji radi u inozemstvu te ju na prijevaran način naveo da mu uplati novac kako bi platio porez na svoju imovinu. Oštećena je uplatila 28.820 eura, nakon čega je shvatila da je prevarena – kazali su policijski službenici koji nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela. 

Ovom prilikom koprivnički policajci podsjećaju građane da ne prihvaćaju komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koje nisu u mogućnosti provjeriti njihov identitet i postojanje, a posebno da ne vjeruju ovakvim ili sličnim ponudama putem društvenih mreža. 

– Ako vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, odustanite od takve komunikacije i ne uplaćujte novac. Ako posumnjate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj odmah prijavite policiji na broj 192 – rekli su iz koprivničkoj policiji. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba