Pomoću DNK uzorka do ubojice

“Hrvatski huligani su kao vojnici! Nisu pod stresom, a njihova teorija zašto su došli je nevjerojatna”

Objavljeno: 09.08.2023. zagorjeinternational

Grčka policija je konačno, nakon neviđene i nezamislive indolencije, krenula s uhićenjima i sada intenzivira istrage.

U Nea Filadelfeiai, kvartu glavnog grada Grčke, od 94 uhićenja njih 89 su hrvatski huligani iz zagrebačkog Dinama – piše grčki portal Newsbomb. Bad Blue Boysi su prešli pola Balkana i našli se u Ateni kako bi napali stadion AEK-a koji je tragično završio smrću 29-godišnjeg Michalisa Katsourija. Grčka policija je, nakon neviđene i nezamislive indolencije, pristupila uhićenjima i sada intenzivira istrage kako bi se pronašao počinitelj ili počinitelji ubojstva.

– Uhićeni daju DNK uzorke kako bi se mogao identificirati počinitelj ubojstva, no na ispitivanjima u GADA-i pokazalo se da su Hrvati kao vojnici. Njihove su riječi malobrojne, odmjerene i dobro promišljene, djeluju prilično oštro i nimalo pod stresom – piše grčki portal pozivajući se na izvor iz istrage.

Hrvati su policiji rekli da nisu imali namjeru stvarati incidente i da su u Grčku došli samo kako bi psihički bodrili svoju momčad. Znali su da neće moći ući na stadion jer postoji zabrana putovanja od strane UEFA-e. Željeni su samo htjeli gledati utakmicu iz kafića u blizini stadiona kako bi navijali za svoj tim.

Grci prvi napali

– Hrvati su navodno tvrdili da postoje grčke obitelji koje su ih prve napale i tako pokrenule događaje u New Philadelphiji! Na pitanje, međutim, zašto su bili opremljeni facama, palicama, noževima i svim vrstama oružja, nisu dali nikakav odgovor. Također, Hrvati šute o tome jesu li imali grčke suradnike u cijeloj ovoj operaciji – navodi Newsbomb.gr

Policajci su tijekom noći identificirali još pet hrvatskih huligana za koje se pokazalo da su sudjelovali u ubojitom napadu u Nea Filadelfeiai, gdje je 29-godišnji Michalis Katsouris izgubio život.

Uhićenja

Službenici osiguranja policije Thesprotia uočili su petoricu Hrvata u luci Igoumenitsa dok su se pripremali za ukrcaj na brod za Italiju, javlja ERT. Najprije su dovedeni u zgradu Policijske uprave Tesprotije, a petorica Hrvata bit će prebačena u Atenu posebnim transferom po završetku očevida, doznaje grčki portal.

Jučer je uhićen i 19-godišnji Hrvat koji je autobusom putovao u Albaniju, a osumnjičen je za sudjelovanje u napadu u Nea Filadelfeiai.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba