Glavna tema bila INA

ŽESTOKO NA SJEDNICI ODBORA ZA GOSPODARSTVO: Grmoja udarao šakom po stolu, srušio bocu, a onda napustio dvoranu 

Objavljeno: 16.09.2022. zagorjeinternational

Na sjednici Odbora za gospodarstvo, saborski zastupnik Nikola Grmoja je udario šakom po klupi prilikom čega je srušio bocu vode koja je tamo stajala, a kada je vidio što je učinio, još je jednom šakom po stolu, uzeo svoj mobitel i demonstrativno napustio dvoranu, piše Večernji list.

Na sjednici se raspravljalo o INA-inom poslovanju s plinom nakon afere u kojoj je iz kompanije opljačkano milijardu kuna.

Na sjednici je izvješće podnio predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije Danijel Žamboki, a potom su uslijedila brojna pitanja od strane zastupnika. U raspravu se uključio i Grmoja, no to je bilo kratkog vijeka.

– Nisam bio otpočetka na ovoj raspravi, bio sam u Petrinji na Danu branitelja grada Petrinje. 598 branitelja i civila je dalo svoj život u tom malom gradu za ovu zemlju. Kaže kolega Vukas ‘vi ne znate što radite i vi nam ne trebate takvi’. Ja kažem ‘vi znate što radite i vi ste tu postavljeni da zatvarate oči i da nikog ne kontrolirate. A onda kada nešto izađe, tada će oprati ruke od vas, tada će reći da vas ne poznaju i stavit će nekog drugog da ponovno zatvori oči’ – krenuo je Grmoja pa nastavio: 

– Nije mi bitno što se krade novac jer znam da kradete. Meni je puno gore to da tamo gdje su u pitanju nacionalni interesi, čak ni tu se ne možete suzdržati. Je li moguće da u Ini, mi se tamo borimo s Mađarima u najvažnijoj energetskoj kompaniji, i da tamo, bar tamo ne postavimo ljude s integritetom koje Mađari ne mogu kupiti. Nama je sada ova Vlada u upravu Ine imenovala Niku Dalića, jedinog bivšeg člana uprave koji nije svjedočio u korist Hrvatske na arbitraži. Imenovala je Markotića koji je primao naloge od MOL-a. MOL-ov čovjek sada sjedi da brani hrvatske interese u upravi Ine. Pa kako vas nije sramota? Pa ljudi su ginuli za ovu zemlju – govorio je Grmoja, a nakon toga se dogodio spomenuti incident s početka. 

Predsjednik Odbora za gospodarstvo Žarko Tušek nakon toga je samo kratko smireno rekao da zahvaljuje Grmoji. 

Grmoja je prilikom izlaska iz dvorane snažno zalupio vratima zbog čega se zatresla kamera koja uživo prenosi sjednicu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba