Božićni koncert, promocija nove pjesme i novogodišnji vatromet

Objavljeno: 02.01.2017. Jelena Jazbec

U crkvi Majke Božje Vinagorske, na Novu je godinu održan tradicionalni, treći po redu Božićni koncert. Uz domaćine, zbor župe Vinagora, nastupili su i zbor “Zvončići“ iz Pregrade, sestre Dora i Nikolina Topolovec iz Laza, Katarina i Kristina Podhraški iz Vinagore, te brat i sestra Luka i Sandra Halužan iz Desinića.

“Majko Božja Vinagorska“

Izvođači su pred okupljenom publikom izveli prigodne božićne pjesme, a u sklopu događaja održana je i promocija nove pjesme Milene Kostanjšek, župljanke župe Vinagora. Ona je napisala stihove i glazbu za skladbu “Majko Božja Vinagorska“, koju su potom aranžirali je Dijana Stefanović i Vinko Krištić. Pjesma je izazvala oduševljenje publike, a M. Kostanjšek rekla je kako joj je velika želja da se pjesma od sada pjeva na vinagorskim proštenjima tijekom cijele godine.

Kuhano vino i čaj

Predstavljen je i novi, božićni broj “Glasnika Majke Božje Vinagorske“, a na samom kraju koncerta svi su izvođači zajednički zapjevali “Narodi nam se“.
Na terasi samostana održano je prigodno druženje uz kuhano vino i čaj, a posjetitelji su uživali i u novogodišnjem vatrometu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba