Đurmanec

Bogat program u znak sjećanja na Željka Pavića – u petak koncert Mladena Grdovića, a u subotu smotra 700 kuburaša i nastup Ivana Zaka

Objavljeno: 23.06.2016. Alen Brodar

U Đurmancu se ovog petka i subote manifestacijom “Dani Željka Pavića”, obilježava 25. godišnjica pogibelji prvog zagorskog branitelja koji je dao svoj život za obranu Domovine 1991. godine u Erdutu.

Program počinje u petak u 9 sati paljenjem svijeća kod groba Željka Pavića, nakon čega povorka kreće do njegovog spomenika, gdje će delegacije Ministarstva branitelja, Krapinsko – zagorske županije, Općine Đurmanec te zagorske Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade “Tigrovi” također zapaliti svijeće.

Druženje uz fiš

Za 10 sati predviđeno je otvorenje likovne kolonije, a od 14 sati druženje mještana s veteranima “Tigrova”, uz fiš paprikaš. U 16.30 sati započet će revijalna nogometna utakmica veterana “Tigrova” i predstavnika Općine, dok će se u 18 sati održati okrugli stol na temu “Domovinski rat – Željko Pavić”. Zabavna večer počinje u 18.30 sati u šatoru kod Osnovne škole Đurmanec, gdje će nastupati grupa Šarmeri, dok u 21 sat počinje koncert Mladena Grdovića.
U subotu se od 10 sati nastavlja likovna kolonija te počinje i Smotra kuburaša Krapinsko – zagorske županije. Kako nam je u ime organizatora, Kuburaškog društva “Leopold Mandić” iz Hromca rekao Marijan Novak, na Smotri koja će se održati kraj Osnovne škole će se predstaviti 36 kuburaških udruga, odnosno 700-tinjak kuburaša, ponajviše njih iz Zagorja, ali i gosti iz Varaždinske županije, Zaprešića, Bestovja kraj Svete Nedjelje te susjedne Slovenije. Smotra počinje postrojavanjem i otvaranjem, nakon toga slijedi svečani mimohod i odavanje počasti Željku Paviću, a u 11 sati u Župnoj crkvi sv. Jurja bit će sveta misa povodom Dana državnosti i obilježavanja “Dana Željka Pavića”.

Buduća turistička destinacija

Iza mise predviđen je zajednički ručak te od 13 sati slijede nastupi kuburaša koji će trajati do 16 sati. Nakon toga bit će domjenak i zajedničko druženje. Zabava u subotu nastavlja se u šatoru od 18 sati, kada će svirati grupa Foršuss, dok je za 21 sat predviđen koncert Ivana Zaka.
Manifestacija “Dani Željka Pavića” održava se u organizaciji Općine Đurmanec i zagorske Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade “Tigrovi”, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva branitelja i Krapinsko – zagorske županije. Kako nam je rekao načelnik Đurmanca Damir Belošević, sukladno strategiji razvoja, krenulo se u snažnije brendiranje Općine kao buduće turističke destinacije te im je želja da jačim i zanimljivim programima u budućnosti privuku što više posjetitelja i turista.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba