Policajka izazvala 'pomutnju' na društvenim mrežama

“Što je trebala učiniti? Ostaviti gu*icu doma i ponijeti gu*icu za posao?”

Objavljeno: 30.04.2024. zagorjeinternational

Društvenim mrežama širi se fotografija policajke za koju neki pišu da je snimljena u Nizozemskoj i da se radi o opremi nizozemske policije, pišu 24sata

Iznad fotografije je kratak opis u kojem piše: ‘Žene si ne mogu pomoći pa izlažu svoju seksualnost čak i kad im to ograničava kretanje u poslovima kojima se bave’. Na to je žestoko reagirala jedna žena koja je napisala: 

– Što je trebala učiniti? Ostaviti gu*icu doma i ponijeti gu*icu za posao?  

Fotografija policajke u uskim hlačama izazvala je veliku raspravu na Facebooku s više od 1000 komentara, ali je otvorila i neka druga pitanja poput onih o statusu žena u sličnim poslovima. Javilo se još policajki, ali i zaštitarki koje tvrde: 

– Većina uopće ne radi opremu za nas, dobivamo mušku opremu i onda to često završi ovako kao što vidite na fotografiji, jer jednostavno nismo isto građeni, bez obzira na to što dobijemo najmanje brojeve – napisala je jedna, a druga kaže: 

– Pokušajte kupiti žensku zaštitnu odjeću za rezanje drva. Sretno – kazala je. 

Javila se žena koja ima isti problem kao i ova na fotografiji. 

– Žene ne traže uniforme, one ih dobivaju. I to muške. Manje brojeve. A njih dizajniraju muškarci. Ja imam veće bokove i ovako mi stoji uniforma – napisala je žena koja također radi u policiji, dok su druge komentirale da su ovo sigurno muške hlače. 

– Ja isto radim u policiji, moj odjel ne želi nam naručiti ni pancirke, kamoli ženske hlače. Mene odora ‘proguta’ – napisala je žena. 

Neki smatraju da su to ženske hlače koje savršeno odgovaraju policajki i da je njezin krimen jedino to što je fit. I to jako fit. I ne vide problem. 

– Pa nisu hlače od betona da bi joj ograničavale kretanje. To su rastezljive hlače i sigurno se kreće brže od većine svojih kolega – napisao je netko.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba