Proslava Dana župe i općine Jesenje

Dramska večer, međuopćinsko druženje i poznati festival “Ivanjska krijesnica”

Objavljeno: 23.06.2016. Jelena Jazbec

Jučerašnjim malonogometnim kupom Općine Jesenje, započeo je program proslave Dana župe i općine Jesenje.
Danas u 18 sati u Vatrogasnom domu na rasporedu je otvorenje izložbe slika s likovne kolonije Jesenje 2016. U 21 sat, na brežuljku Kostanek bit će zapaljen Ivanjski krijes, a potom će žitelji općine u procesiji ući u župnu crkvu sv. Ivana Krstitelja, gdje će biti proslavljena sveta misa. I sutrašnji dan započet će misnim slavljem u 11 sati.

Svečana sjednica

U 12.30 sati na mjesnom groblju bit će položeni vijenci, a u 13 sati u Domu kulture održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća. Dramska večer u 20 sati u Domu kulture donosi nastup dramske sekcije KUD-a Pregrada.
U subotu u 16 sati na igralištu kod osnovne škole započinje međuopćinsko druženje, koje uključuje kuhanje kotlovine, te natjecanja u potezanju užeta, piljenju drva i zabijanju čavala. U šatoru će se održati i prigodan zabavni program.

Proštenjarska misa

Posljednjeg dana proslave, u nedjelju u 9 sati, u Lovačkom domu Cerje Jesensko započinje gađanje letećih trap meta. U 11 sati u župnoj crkvi slavit će se proštenjarska sveta misa, a petodnevni program završava glazbenim festivalom “Ivanjska krijesnica”, koji će se održati u sportskoj dvorani osnovne škole s početkom u 19 sati. Na ovom poznatom festivalu nastupit će: Mix bend, Bednjanski štemeri, Zbor župe Bednja, Siniša Miklaužić, AKUD ŽK Gornje Jesenje, Podvinčani, Klapa Radoboj, Zagorski pajdaši i Željko Kokorić, Melani Draganić, Petar Malogorski, Nikolina Šoštarić i Patricija Pek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba