PRATITE PROSVJED NA ZAGORJE INTERNATIONALU: Iz Zagorja na Jelačić plac krenulo 10-ak autobusa s profesorima, iz Krapine s njima krenula i naša novinarka

NASTAVA U ČETVRTAK? “Očekujemo da će se najkasnije sutra dogovoriti, da se konačno prekine ta agonija“

Objavljeno: 25.11.2019. zagorjeinternational

Na Trgu bana Jelačića u podne će se održati veliki prosvjed “Hrvatska mora bolje”. Prosvjed organiziraju sindikati zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, koji štrajkaju već gotovo mjesec dana, a moći ćete ga pratiti i na portalu zagorje-international.hr

Konačno rješenje

Iz Zagorja je jutros krenulo 10-ak autobusa, a naša je novinarka u autobusu s krapinskim profesorima.

Sindikalni povjerenik KZŽ Igor Šoštar rekao nam je kako iz cijele Krapinsko – zagorske županije ide oko deset autobusa.

– Mi krećemo iz Krapine. Idemo na prosvjed na Trg bana Josipa Jelačića u Zagreb koji počinje u 12 sati. To je već treći prosvjed zadnjih mjesec dana, očekujemo da će najkasnije sutra dogovoriti  i da će konačno ova agonija završiti i da ćemo naći rješenje za naše probleme. Odaziv profesora na štrajk je 90 posto u većini škola tako da smo zadovoljni – istaknuo je Šoštar.

Županijski povjerenik sindikata hrvatskih učitelja Dinko Prpić rekao je kako iz organizacije Sindikata hrvatskih učitelja Krapinsko – zagorske županije ide 10 autobusa, to je oko 500 ljudi koji idu u organizirano, plus oni, koji će doći samostalno u Zagreb ili žive u Zagrebu, a rade u Krapinsko – zagorskoj županiji.

– Očekuje se 800-tinjak djelatnika iz škola Krapinsko – zagorske županije. Zadovoljni smo s odazivom i idemo do ispunjenja naših zahtjeva, odnosno do najprihvatljivije ponude Vlade Republike Hrvatske, o kojoj ćemo se izjasniti na referendumu članstva kad bude ponuda na stolu. Na prosvjedu želimo pokazati svoje nezadovoljstvo, a naša očekivanja su predana u našem zahtjevu, a to je povećanje koeficijenta složenosti poslova na 6,11 – naglasio je Prpić.

Okupljanje na Trgu Republike Hrvatske počinje oko 10 sati. Oko 11 će prosvjednici krenuti Masarykovom ulicom preko Gundulićeve i Ilice. Krajnji je cilj Trg bana Jelačića.

Prosvjed na Trgu počinje u 12:05, a predviđeno je da će trajati sat i pol. Sindikati ovim prosvjedom žele poručiti Vladi da ne odustaju od svojih zahtjeva. Podršku im je dalo 50-ak sindikata, čiji će članovi i sami sudjelovati u prosvjedu. Organizatori na prosvjedu očekuju dvadesetak tisuća ljudi.

Dogovor s Vladom

Inače, predsjednik Nezavisnih sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec rekao je kako bi štrajk mogao završiti u četvrtak ako danas dođe do dogovora s vladom.

– Ako danas budu pregovori i ako danas dođe do nekog rješenja, sutra i prekosutra bi se proveo referendum u našem članstvu, odnosno izjašnjavanje o prijedlogu. Za to su nam potrebna barem dva dana. Ako danas budu pregovori te se postigne dogovor, moglo bi se dogoditi da od četvrtka imamo nastavu – rekao je Mihalinec u emisiji “U mreži prvog” na Hrvatskom radiju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba