Gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak u društvu ravnatelja ŽUC-a Stjepana Sirovca i župana Željka Kolara obišao novoizgrađeni rotor u Oroslavju, vrijedan preko 1,2 milijuna kuna

SVI ZADOVOLJNI: “Ovim projektom smo dobili na protočnosti i sigurnosti prometa, a centar Oroslavja dobio je novu vizuru“

Objavljeno: 25.11.2019. ivanabelosevic

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak i ravnatelj Županijskih uprava za ceste Krapinsko – zagorske županije Stjepan Sirovec obišli su novi rotor u Oroslavju.

Stjepan Sirovec rekao je kako je nakon rekonstrukcije Zagrebačke ulice u Krapinskim Toplicama, ovo drugi kapitalni projekt koji su ove godine uspješno završili.

Rasvjeta i hortikultura

– Ovdje smo imali jedno trokrako raskrižje, koje je bilo nesigurno za odvijanje pometa i protočnost. U suradnji Županijskih uprava za ceste i Grada Oroslavja napravili smo projektnu dokumentaciju i izdali građevinsku dozvolu i sredinom godine počeli s radovima.  Napravili smo novo raskrižje s kružnim tokom, promijenjen je kompletni donji ustroj i zamijenjene su neke instalacije. Ovom prilikom zahvaljujem se Zagorskom vodovodu, koji se uključio u dio odvodnje. Ukupna vrijednost radova je 1,242.000 kuna, dok je stručni nadzor  bio nešto manje od 70 tisuća kuna. Ostaje još sitno uređenje koje će odraditi Grad Oroslavje, po pitanju rasvjete oko kružnog toga i hortikulture. Ovim rješenjem doprinijeli smo protočnosti i sigurnosti prometa, a i sam centar Oroslavja dobio je jednu novu vizuru – istaknuo je Sirovec.

Gradonačelnik Gredičak zadovoljan je i zahvaljuje svim građankama i građanima Oroslavja na strpljenju tijekom izvođenja radova,koji su trajali nekoliko mjeseci.

– Zadovoljan sam što su radovi napravljeni unutar rokova, čak i nešto prije. Zahvaljujem Županiji, Županijskoj upravi za ceste, izvođaču i svim akterima koji su sudjelovali u izgradnji ovog projekta. Treba još staviti nekoliko stupa rasvjete, tako da ćemo još bolje osvijetliti sam prilaz i malo estetski urediti, kako bi popunili vizuru ovog dijela grada – naglasio je Gredičak.

Nastavak takvih projekata

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar čestitao je izvođaču radova i Županijskoj upravi za ceste koja je napravila sjajan projekt i posao.

– Ova naša županijska cesta, odnosno spoj dviju županijskih cesta je vrlo frekventan i u samom središtu Oroslavja. Reakcije ljudi, gradonačelnika i svih ostalih koji koriste kružni tok su pozitivne, jer će se izbjegnuti gužve i povećati sigurnost prometa, a to smo i željeli. Ovakvi projekti su jako skupi, preko 1,2 milijuna kuna, ali u svakom slučaju, rotori su se pokazali kao izuzetno sigurni i protočni i s takvim ćemo projektima nastaviti na području Krapinsko – zagorske županije, po prioritetima koje ćemo usuglasiti sa Županijskom upravom za ceste i s Ministarstvom unutarnjih poslova – zaključio je Kolar.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba