Za vrijeme njezina života izmijenilo se čak 19 američkih predsjednika

U NAJBOLJIM GODINAMA: Milenka s Brača navršila 105 godina, s radijske postaje je za nju sviralo 105 pjesama

Objavljeno: 16.04.2024. zagorjeinternational

Milenka Vlahović iz Postire na Braču proslavila je jučer 105. rođendan, a tim joj je povodom Radio More posvetio simboličnih 105 pjesama. Pravo slavlje održalo se u nedjelju, dan prije rođendana, jer se tako mogla okupiti Milenkina obitelj koja je preko tjedna zaokupljena obavezama.

– Sad je ona već večerala i pošla se odmoriti. Prvo smo proslavili u krugu obitelji, a danas su još pristizali brojni čestitari iz mjesta, puno ljudi je stiglo pa se malo i umorila – kazao je kratko njezin unuk Toni u razgovoru za 24sata jučer poslijepodne.

19 američkih predsjednika

Milenka je rođena 15. travnja 1919. godine, u vrijeme kada je predsjednik SAD-a bio Woodrow Wilson. Za vrijeme njezina života izmijenilo se čak 19 američkih predsjednika.

Inače, rođena je u Žeževici. Njezina obitelj u kojoj je bilo šestero djece bavila se uglavnom poljoprivredom, a držali su i sitniju stoku. Milenka je na Brač došla kao 13-godišnja djevojčica, i to za svojom starijom sestrom koja je na otok stigla nešto ranije raditi kao sluškinja, prvo u Škripu gdje joj je bio stric da bi se potom preselila u Postiru.

Milenka se zatim zaposlila u tvornici ribe, a tu je upoznala i svog supruga Antu Tonija s kojim je dobila troje djece, sina i dvije kćeri, od kojih je kasnije dobila četvero unučadi, a onda i šestero praunučadi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba