Nika je tek druga Hrvatica koja je dobila čast biti izabrana na draftu

BRAVO! Zagrepčanka Nika Mühl igrat će u ženskom NBA-u, izabrana je kao 14. na draftu

Objavljeno: 16.04.2024. zagorjeinternational

Hrvatska košarkašica Nika Mühl izabrana je 14. pickom ovogodišnjeg WNBA drafta od strane Seattle Storma i tako postala tek druga Hrvatica koja je dobila čast biti izabrana na draftu, piše HRT.

Nakon sveučilišne karijere na UConnu, u kojoj je porušila sve rekorde asistencija i bila jedna od predvodnica ovogodišnje kampanje koja je dovela Connecticut na Final Four NCAA prvenstva, Mühl (23) je bila i jedna od cjenjenijih igračica na draftu te je to rezultiralo visokim pickom druge runde drafta. Mlada Zagrepčanka je svoju karijeru započela u Trešnjevci 2009, a bila je i redovita reprezentativka u mlađim kategorijama Hrvatske.

Jedina do sad odabrana Hrvatica na WNBA draftu bila je Koraljka Hlede, koja je 1998. bila četvrti pick drafta. U WNBA-u su od hrvatskih košarkašica igrale još i Vedrana Grgin Fonseca te Ivana Dojkić, koja je prošle godine igrala upravo za Seattle Storm.

Velika imena

Niku sada čeka borba za mjesto među 12 igračica koje će krenuti u WNBA sezonu, a ako to uspije, mentorica će joj u Seattleu, jednoj od najuspješnijih NBA franšiza s četiri naslova prvaka, biti Skylar Diggins Smith, višestruka All-Star igračica na bekovskim pozicijama. Inače, dres Seattlea je nosila i Sue Bird, koja je i vodila ekipu iz ‘Kišovitog grada’ do četiri naslova prvaka, a koja je također svoju sveučilišnu karijeru provela na UConnu.

Prvi pick ovogodišnjeg drafta je Amerikanka Caitlin Clark, jedna od najuspješnijih sveučilišnih igračica u povijesti koja s velikom pompom i očekivanjima dolazi u Indiana Fever, franšizu kojoj je ovo bio drugi puta da imaju prvi pick WNBA drafta. Zanimljivo, Clark i Mühl susrele su se u polufinalu Final Foura, gdje je Iowa američke igračice bila uspješnija, ali je upravo Hrvatica odigrala odličnu obranu na Clark i zaustavila je na 17 poena, najmanje poena koliko je zabila u svojoj zadnjoj sveučilišnoj sezoni.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba