JAKOVLJE: Koalicija HDZ - HNS - HSLS - HSU - HDS održala predizborni skup, stigli Stričak, Gregurović, Glavak...

“U šest općina Zagrebačke županije lista broj 6 može dobiti 5500 glasova, što bi Sanji Borovec moglo osigurati saborski mandat”

Objavljeno: 15.04.2024. zagorjeinternational

Koalicija HDZ – HNS – HSLS – HSU – HDS održala je jučer predizborni skup u Jakovlju na koji su stigli nositelj liste i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, zatim drugi na listi i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović te ostali kandidati i europarlamentarka Sunčana Glavak.

Domaćin događanja, načelnica Općine Jakovlje i sedma na listi Sanja Borovec, zahvalila je stranačkim kolegama i kandidatima na listi za potporu i dolazak u Jakovlje, općina koja je uz još pet njih iz Zagrebačke županije od ovih izbora u sastavu treće izborne jedinice.

Naglasila je kako je Općina Jakovlje dobar primjer kako se vrijednim radom i vizijom u kojem se smjeru treba ići mogu dogoditi velike promjene nabolje.

Velika pomoć i partner u Vladi Andreja Plenkovića

– Kada smo 2017. dobili povjerenje birača da vodimo Općinu Jakovlje pokrenuli smo gospodarski razvoj. Uložena su velika sredstva u komunalnu infrastrukturu, ali isto tako i u društvenu infrastrukturu. Nisu zaboravljeni ni socijalni program gdje smo pomagali sve skupine, od novorođene djece pa do umirovljenika – kazala je Borovec dodavši da je Općina Jakovlje možda jedina općina u Republici Hrvatskoj koja je donijela odluku da sufinancira ili financira dopunsko zdravstveno osiguranje za sve mještane koji su stariji od 75 godina i više. Dodala je kako su u provođenju tih mjera i projekata imali veliku pomoć i partnera u Vladi Andreja Plenkovića koja je svojim programima, svojom politikom i mjerama usmjerenim na lokalnu i regionalnu samoupravu pomogla razvoj općina i gradova širom Hrvatske.

Nositelj liste i varaždinski župan Stričak izrazio je zadovoljstvo što je šest općina iz Zagrebačke županije pridodano trećoj izbornoj jedinici i kako se radi o sredinama koje već godinama uspješno vodi HDZ sa svojim partnerima.

– Čestitam načelnicama i načelnicima na uspjesima koje imaju u svojim općinama. Realiziran je veliki broj investicija koje su značajno podigle standard života mještana i u ovim sredinama. Činjenica da HDZ ovdje ima veliku podršku birača zasigurno će doprinijeti odličnom ukupnom rezultatu koalicije HDZ – HNS – HSLS – HSU – HDS u trećoj izbornoj jedinici i pobjedi – kazao je Stričak dodavši da HDZ ima načelnice i načelnike u pet općina te u jednoj obnaša vlast s partnerima.

– Siguran sam da u tih šest općina lista broj 6 može dobiti oko 5500 glasova što bi značilo i da načelnica Sanja Borovec može dobiti mandat saborske zastupnice – poručio je Stričak istaknuvši da stranka te njeni brojni članovi i simpatizeri mogu napraviti taj iskorak.

Gregurović: Zagorje i ovih šest općina imaju puno poveznica

Dosadašnji saborski zastupnik, gradonačelnik Krapine i drugi na listi Zoran Gregurović naglasio je kako Krapinsko – zagorska županija i šest općina imaju puno toga što ih povezuje te da je možda i prirodno da je tih šest općina pridodano trećoj izbornoj jedinici.

– Općine i gradovi u Krapinsko – zagorskoj županiji kao i ove općine, a koje sve vode HDZ-ovi gradonačelnici i načelnici, uspješne su i znaju kako osmisliti projekt, osigurati sredstva i realizirati ga. Upravo nas veže ta uspješnost i sposobnost i ta će suradnja i razmjena iskustva ubuduće biti još jača – kazao je Gregurović. Podsjetio je i da lista broj 6 ima kandidate s područja treće izborne jedinice, domaće ljude koji su se svi dokazali u svojim sredinama i iza kojih stoje rezultati.

– S drugih lista čak 28 posto kandidata nema prebivalište na području treće izborne jedinice. Primjerice, nositelj liste Možemo živi u Zagrebu i donedavno rijetko ga je put donosio u neku od ove tri županije, a kamoli da je znao nešto o tome što se događa na sjeveru Hrvatske – zaključio je Gregurović.

Uz Stričaka i Gregurovića na skup u Jakovlje stigli su i kandidati Žarko i Zdravko Tušek te načelnik Kumrovca, HNS-ov Robert Šplajt. Predstavnici stranke i kandidati s liste ranije su obišli rodnu kuću prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana gdje su zapalili svijeće.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba