Šest prometnih nesreća tijekom vikenda na zagorskim cestama

Šestero je ljudi lakše ozlijeđeno, a jedna osoba teško 

Objavljeno: 15.04.2024. zagorjeinternational

Na prometnicama naše županije tijekom vikenda zabilježeno je šest prometnih nesreća, izvijestila je PU krapinsko – zagorska.

Prometna nesreća s materijalnom štetom dogodila se u Humu Zabočkom zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake. 

– U prometnoj nesreći u Oroslavju, do koje je došlo uslijed oduzimanja prednosti prolaska, jedna je osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede, a jedna je osoba također zadobila lakše tjelesne ozlijede u prometnoj nesreći do koje je došlo u Zlatar Bistrici zbog nepropisne vožnje unatrag. U Polju Krapinskom, uslijed neprilagođene brzine, došlo je do prometne nesreće u kojoj su dvije osobe zadobila lakše tjelesne ozlijede, a također su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede u prometnoj nesreći u Pregradi do koje je došlo uslijed ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake – stoji u priopćenju policije. 

U Gori Veterničkoj, zbog držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika, došlo je do udara kotača poljoprivrednog traktora u rubni kamen, uslijed čega se traktor prevrnuo, a vozač je zadobio teške tjelesne ozlijede.

Također, tijekom proteklog vikenda od kaznenih djela evidentirano je jedno kazneno djelo teške krađe i dva kaznena djela krađe. Nadalje, od počinjenih prekršaja tijekom vikenda za izdvojiti su dva prekršaja neovlaštenog posjedovanja droga, jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan prekršaj iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

– Od ostalih događaja izdvajamo dva požara bez štete, odnosno požare suhe trave i niskog raslinja na zapuštenim poljoprivrednim površinama u Juranščini i Donjem Breznu te požar drvenog stupa električne mreže u Stipernici do kojeg je došlo uslijed kratkog spoja električnih vodiča – rekli su iz policije.

U sklopu akcije “Manje oružja – manje tragedija“ jedna je osoba policijskim službenicima dragovoljno predala jednu automatsku pušku i 69 koma pripadajućeg streljiva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba